avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neacordare drepturi prevazute in CCM 2007-2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neacordare drepturi prevazute in CCM 2007-2010

buna seara
va rog sa-mi dati o sugestie pentru a-mi rezolva problema urmatoare:
- sunt angajat contractual la o institutie bugetara. De anul trecut sunt membru de sindicat. In acest an nu am primit nici un drept prevazut in CCM 2007-2010 (100Ron pentru protectia muncii, 100 RON pentru medicamente si banii pentru tinuta), pentru ca fiind platita dintr-un cont separat, contabilul institutiei justifica acest fapt cu motivatia ca nu are credite la cheltuieli materiale.
Dar pentru ceilalti angajati, plata pentru aceste drepturi s-a efectuat din capitolul "cheltuieli de personal".
Avand in vedere si alte aspecte, am ajuns la concluzia ca intentionat procedeaza astfel, nu din cauza ca nu ar fi credite sau alte impedimente profesionale.
Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in aceasta situatie, mai ales ca este sustinu si de catre seful institutiei.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: julien_slbz , utilizator 07:56, 24 Septembrie 2007
Incercati in prima faza sa obtineti o explicatie in scris din partea angajatorului...daca nu va multumeste raspunsul sau nu vi se rezolva problema, solicitati instantei de judecata ( tribunalul in a carui raza suntetii arondat ) obligarea angajatorului la plata tuturor drepturilor banesti ( de la data nasterii acestora si pana in prezent ) de care beneficiati de drept prin CCM...cererea este scutita de taxa de timbru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pericole financiare la negocierea ccm? Hobitzi Hobitzi Incercam sa negociem un nou CCM,precedentul a expirat in 2010 octombrie si de atunci conducerea institutiei a facut tot posibilul sa ne duca cu vorba si sa ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii prevazute in ccm Lorenza Lorenza Buna seara! sunt inca ,nu pentru mult timp,angajata intr-un spital din Romania,unde activitatea va fi restructurata si vor avea loc concedieri colective.De ... (vezi toată discuția)
Cand este nejustificata intarzierea platii salariului creis creis Apelez la dvs. pt. a ma lamuri cum anume se interpreteaza fraza \"intarziere nejustificata\" din urmatorul articol: Art.166 C.mun. : (4) Intarzierea ... (vezi toată discuția)