avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbat acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbat acoperis

buna ziua
suntem o scara de bloc de 6 apartamente si dorim sa schimbam acoperisul deoarece este degradat
am hotarat sa apelam la un credit de la cec prin care statul suporta dobanda si noi doar ratele(nu stiu daca e corect,vb in mare)
problema este ca unul dintre proprietari (sta la et 1) nu este de acord cu acest lucru
va rog sa-mi spuneti daca este obligat sa se supuna majoritatii:O:O:O
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 15:56, 11 August 2010
In mod normal trebuie sa participe proportional cu cota-parte indiviza deoarece terasa este proprietate comuna.
Dv., banuiesc, nu sunteti organizati in asociatie de proprietari si atunci ar trebui, pentru aceasta lucrare, sa va organizati si sa procedati transparent pentru toti proprietarii in privinta selectarii de oferte, negocierea impreuna cu prestatorul a avansului, a ratelor, a garantiei, intocmirea contractului etc.

Daca proprietarul de la 1 nu vrea sa participe il puteti actiona in judecata unde veti depune toate actele lucrarii (contract, deviz, facturi, chitante, contract de credit etc.).
mary241 a scris:
problema este ca unul dintre proprietari (sta la et 1) nu este de acord cu acest lucru . va rog sa-mi spuneti daca este obligat sa se supuna majoritatii

Daca nu este de acord cu imprumutul de la banca, poate are partea lui de bani si-o achita la asociatie.
In ce priveste executatarea reparatiei, aceasta se face si fara acordul unui vecin. Acesta poate sa fie obligat sa-si plateasca suma aferenta cotei de proprietate prin instanta, suportand si penalizari si cheltuieli de judecata.
nu,nu are partea lui de bani,spune ca nu-l intereseaza acoperisul pentru ca el locuieste la et 1 si acoperisul e doar al celor de la et 2
Daca pretinde asta, atunci realizati-va treaba, impreuna cu ceilalti proprietari si apoi dati-l in judecata sa afle din gura judecatorului ca are si el o obligatie in legatura cu acoperisul. Problema e foarte clara.
Categoric trebuie sa se supuna majoritatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolarea acoperisului blocului laurentiuo laurentiuo sunt proprietarul unui apartament situat la etajul 2 intr-un bloc cu patru etaje. locatarii de la ultimul etaj au hotarat sa izoleze acoperisul blocului, fapt ... (vezi toată discuția)
Tabel nominal cu persoanele care nu doresc reparatiile acoperisului. DanyCxxx DanyCxxx Buna ziua. Am sa incerc sa fiu cat mai explicit: - scara blocului face parte dintr-o asociatie de poprietari. - s-a pus problema repararii acoperisului(mai ... (vezi toată discuția)
construirea unui acoperis la un bloc cu 4 etaje si sursa de bani ptr.plata lui? cos11 cos11 Buna ziu! Ca membru in C.Ex.al unei asociatii de proprietari,am si eu doua nelamuriri: 1).Un proprietar de ap.care locuieste la et.4,doreste sa i-se ... (vezi toată discuția)