avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am uitat sa merg la viza de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am uitat sa merg la viza de somaj

Ce se intampla daca am uitat sa merg sa mi se puna viza pe carnetul de somaj in ziua in care trebuia. Ce trebuia sa fac in continuare pentru a beneficia de indemnizatia de somaj?
Cel mai recent răspuns: bogdan1989c , utilizator 00:38, 28 Octombrie 2010
1. Legea 76/2002 spune:
Art. 41. - (1) Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj au următoarele obligaţii:
a) să se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori sunt solicitate, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă;
...
Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data la care nu şi-a îndeplinit obligaţia prevăzută la art. 41 alin. (1) lit. a);
...
(2) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. a), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 60 de zile calendaristice de la data suspendării.

2. Norma de aplicare a Legii 76/2002 spune:
Art. 27. - (1) Masura suspendarii platii indemnizatiei de somaj, prevazuta la art. 45 alin. (1) lit. a) din lege, pentru neindeplinirea obligatiei prevazute la art. 41 alin. (1) lit. a) din lege, se revoca in situatia in care beneficiarul probeaza cu acte justificative ca nu si-a indeplinit aceasta obligatie din motive neimputabile lui.
(2) Se considera motive neimputabile beneficiarului urmatoarele situatii:
a) nasterea unui copil;
b) casatorie;
c) imbolnavire;
d) decesul sotului, sotiei sau al rudelor pana la gradul al doilea inclusiv;
e) forta majora.
(3) Beneficiarul trebuie sa prezinte actele justificative prevazute la alin. (1) in termen de 30 de zile de la data prevazuta la art. 45 alin. (1) lit. a) din lege.

3. Mergeti la Agentia de Somaj si dati o declaratie ca ati fost in alta localitate pentru a va cauta de lucru si ati intarziat.
4. Chiar daca nu va crede, faceti o cerere de reluare a indemnizatie de somaj.


Multumesc de raspuns! Voi merge la Agentia de Somaj si voi vedea ce se intampla!
N-a fost intentionat!
Interventie moderator Am rugamintea sa postati mesajele in continuarea topicurilor deschise. Multumesc, o zi buna!

Gabriela Pintea

1603 a scris:
Am mers la Agentia de Somaj cu intarziere de 6 zile. De acolo mi s-a spus ca daca veneam cu o zi in urma nu era nici o problema, asa voi pierde banii pe zilele neprezentate. Am facut o cerere de repunere in plata incepand cu ziua curenta. E bine de stiut - poate mai sunt si altii in aceasta situatie!
Cu multa stima!

Ce inseamna 5 zile?
Eu sunt in aceeasi situatie, trebuie sa vizez pe data de 1 Septembrie si nu voi fi in Bucuresti ci in alta localitate. Ar ajuta sa ma duc sa vorbesc cu eu sa-mi schimbe data? Va rog sa ma ajutati.
Multumesc anticipat, Liliana
Mergeti mai inainte si spuneti-le acest lucru. Ori va pune viza ori va reprogrameaza.

Alte discuții în legătură

Nu s-a pus viza de somaj la timp ContSters166197 ContSters166197 daca un somer nu se prezinta la viza la data stabilita in cate zile se poate prezenta la viza sa nu isi piarda dreptul la somaj:(( (vezi toată discuția)
In cat timp imi recuperez somajul daca nu am pus viza in luna octombrie? gabytoma gabytoma Trebuia sa pun viza pe 14.10.2010 si am uitat......din discutiile de aici am inteles ca o sa pierd somajul....dar nu am inteles daca il pierd doar pe luna oct. ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj promocris promocris Buna ziua . Beneficiez de ajutor somaj din 06.12.2010 pana in data de 06.12.2011, somajul fiind in cuantum de 560 de lei . In data de 21 iunie am uitat sa ma ... (vezi toată discuția)