avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... completare in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

completare in cartea de munca

Buna seara,

cum se inscrie (efectiv) in cartea de munca cumulul de functii la acelasi angajator? Pot gasi undeva baza legala pentru inscrierile in cartea de munca?

Precizez, cumulul este cuprins in act aditional prin care se precizeaza ca la functia de baza se adauga atributiile postului X, cu reimpartirea duratei programului de munca.

Inca un aspect: adaugarea unor noi atributii este obligatoriu sa atraga dupa sine o renegociere salariala?

Va mulltumesc.
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 09:23, 11 August 2010
1. DECRETUL Nr. 92 din 16 aprilie 1976 privind carnetul de munca aparut in BULETINUL OFICIAL nr. 37 din 26 aprilie 1976 este baza legala.
2. In carnetul de munca vom scrie functia, meseria sau specialitatea exercitata, cumulul de functii la acelasi angajator nu putem inregistra in carnetul de munca. Functia de baza ramane inregistrata in carnetul de munca iar atributiile postului X este in baza fisei postului iar reampartirea duratei programului de lucru este nerelevant. Eu as fi intocmit o decizie prin care mentionam ca domnul/doamna cu functia......... i se atribuie si atributiile postului X.
Durata muncii - 8 ore/zi , in acest interval salariatul indeplineste atributiile celor doua posturi.
3. Nu este obligatorie renegocierea salariului cand am primit noi sarcini de serviciu.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane
saamy a scris:

................
in acest interval salariatul indeplineste atributiile celor doua posturi.
3. Nu este obligatorie renegocierea salariului cand am primit noi sarcini de serviciu.

de ce n-ar fii!?
vedeti art. 41 ccmun 2007-2010... si art. 3,4 si 5 c. mun.

suciu_diana a scris:

.......

Inca un aspect: adaugarea unor noi atributii este obligatoriu sa atraga dupa sine o renegociere salariala?

Va mulltumesc.

Cumul de functii poate atrage si renegocierea salariului .. art.35 alin.1 C.mun prevede ca, orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
De asemenea, art.41 alin.1 lit.f teza I din CCMN stipuleaza ca, pentru exercitarea si a unei alte functii se poate acorda un spor de pana la 50% din salariul de baza al functiei inlocuite.
Va multumesc pentru raspunsuri.

Decizie interna este.

Prima problema este ca angajatul care preia atributiile si celei de-a doua functii, doreste sa apara inscrierea in cartea de munca, pentru in viitor preconizeaza sa se axeze pe exercitarea ei si l-ar ajuta in alte angajari. Angajatorul nu se opune si ca atare, cum se poate rezolva situatia daca nu exista inscriere in cartea de munca? Nu orice act aditional la un CIM ar trebui sa fie cuprins in cartea de munca, dat fiind ca opereaza schimbari la CIM?

A doua problema este ca Angajatorul nu doreste sa schimbe salariul actual si potrivit celor de mai sus acest lucru ar face actul aditional ... nul?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
suciu_diana, utilizator
1. In carnetul de munca nu pot scrie doua functii, eu in 26 de ani nu am scris doua functii, pentru a doua functie am eliberat adeverinta in care am specificat ca salariatul a indeplinit si atributiile postului X.

2. Angajatorul probabil nu are fonduri acum pentru o marire de salariu, in viitor sunt convinsa ca o sa va modifice si salariul.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Cim pentru mai multe functii mnd mnd Buan ziua, Daca un angajat indeplineste doua functii in cadrul unei societati este nevoie sa se incheie cim pentru cea de a doua functie ocupata sau este ... (vezi toată discuția)
Cim functie lucrator comercial si decizie gestionar noiembriesm noiembriesm Buna seara, Un salariat are CIM, functia Lucrator Comercial. Dupa un timp angajatorul emite o decizie de numire gestionar si preda gestiunea persoanei in ... (vezi toată discuția)
Spor la salariu pentru activitati noi prestate misscorinutza misscorinutza va rog sa ma ajutati pentru a gasi legea in care este mentionat clar, ca angajatorul este obligat sa imi acorde un procent din salariul persoanei ale carei ... (vezi toată discuția)