avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM functie Lucrator comercial si decizie gestionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM functie Lucrator comercial si decizie gestionar

Buna seara,
Un salariat are CIM, functia Lucrator Comercial. Dupa un timp angajatorul emite o decizie de numire gestionar si preda gestiunea persoanei in cauza. In carnetul de munca angajatul figureaza doar ca lucrator comercial. In momentul de fata persoana respectiva are o fisa postului semnata pentru lucrator comercial si una pentru gestionar, executand lucrari (activitati) pentru ambele functii. Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti daca s-a procedat corect. Daca nu, am rugamintea sa ma ajutati cu ceva detalii.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 20:21, 4 Noiembrie 2009
In mod normal trebuia sa i se schimbe incadrarea din lucrator comercial in gestionar. Ii faceati act aditional si asa ii faceati si inscrisul in carnetul de munca.
Asa aveati baza legala ptr a opri si garantia prevazuta de lege.
I se intocmea o alta fisa de post care sa includa atributiile din cele 2 domenii.

Nu se poate lucra pe 2 fise de post!
Dar angajatorul doreste ca persoana respectiva sa aiba ambele functii. Ce trebuie sa faca? CM nu acopera astfel de situatii?
In acest caz ii veti face un cumul de functii. Dar va trebui sa-i mariti salariul cu pana la 50% din salariul functiei pe care o cumuleaza.

Si ii veti face o alta fisa de post cu atributiile celor 2 functii.
Puteti sa-mi dati cateva detalii legate de articolul care reglementeaza cumulul de functii si marirea de salariu.
Art. 35. [cumulul de funcţii]
(1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
si art.41(3) din CCMUNN:
f) pentru exercitarea si a unei alte functii se poate acorda un spor de pana la 50% din salariul de baza al functiei inlocuite; cazurile in care se aplica aceasta prevedere si cuantumul se vor stabili prin negocieri la contractele colective de munca la nivel de ramura, grupuri de unitati sau unitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulul de functii m1971 m1971 as dori, daca se poate, o lamurire in cazul cumulului de functii (ambele contracte fiind in aceeasi unitate) pot primi sporul de vechime si la functia ocupata ... (vezi toată discuția)
Pot refuza semnarea unei decizii? orlandobarbulescu orlandobarbulescu Buna ziua! Am primit o decizie de a prelua prin cumul unele functii pe care le-a detinut o alta persoana retrasa din unitate. In trecut am primit si alte ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii Milos Alexandru Milos Alexandru Buna ziua, Dupa lungi cautari si pareri pro si contra va solicit si dumneavoastra un punct de vedere asupra urmatorului aspect: 1. Ionescu - angajat in ... (vezi toată discuția)