avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumulul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumulul de functii

as dori, daca se poate, o lamurire
in cazul cumulului de functii (ambele contracte fiind in aceeasi unitate) pot primi sporul de vechime si la functia ocupata prin cumul????????
Intreb acest lucru deoarece sunt doua contracte de munca distincte.
Multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:36, 7 August 2009
Fiind doua CIM, fiecare din ele au clauzele lor. Nu vad ce ar impiedica acordarea sporului de vechime la fiecare din ele.
Acordati-l fara frica!
m1971 a scris:

as dori, daca se poate, o lamurire
in cazul cumulului de functii (ambele contracte fiind in aceeasi unitate) pot primi sporul de vechime si la functia ocupata prin cumul????????
Intreb acest lucru deoarece sunt doua contracte de munca distincte.
Multumesc mult!!!

Deoarece art. 35 alin. (1) din Codul muncii prevede ca orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea, iar sporul de vechime este un drept salarial , prin urmare cel care cumuleaza mai multe functii are dreptul la acordarea acestui spor la ambele locuri de munca.
3. Daca nu regasiti functia in COR, ii scrieti in CIM director societate comerciala- 121004, iar in paranteza scrieti ditector tehnic comercial. La fel si in fisa postului.

Multumesc pentru sfaturi, stimate Domn Tudor Valeriu si bine ati revenit din concediu. Problema e ca in Revisal (Registrul evidenta salariati in format electronic) cel care ramane in urma desfintarii cartilor de munca admite un singur cod COR. Nu se pot face mentiuni in paranteza. Am sa propun directorului sporul de cumul din CCM sau un alt CIM. Multumesc mult.

AngiF

Daca nu regasiti functia in COR, ii scrieti in CIM director societate comerciala- 121004, iar in paranteza scrieti ditector tehnic comercial. La fel si in fisa postului.

Ce fac cu seful biroului administrativ caruia i s-a dat si functia de inspector protectia civila? trebuie si o decizie de numire?
Angi F
Ultima modificare: Luni, 10 August 2009
Eugenia Angelica Fortuna, Consultant resurse umane
@angiF
Eu am avut un caz asemanator. Sefa biroului tehnic trebuia sa fie numita si sef statie. I-am facut act aditional cumul functii: sef statie si sef birou tehnic.
Completare. Nu i-am facut inca un contract. I-am facut doar act aditional cu , cumul functii.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
1. Puteti aplica si art.41(3) din CCMUNN:
f) pentru exercitarea si a unei alte functii se poate acorda un spor de pana la 50% din salariul de baza al functiei inlocuite; cazurile in care se aplica aceasta prevedere si cuantumul se vor stabili prin negocieri la contractele colective de munca la nivel de ramura, grupuri de unitati sau unitati.
In acest caz se emite o decizie de catre conducatorul unitatii prin care este numit si in functia de... si pentru asta i se acorda un spor de... (aici eu cred ca, la unitatile cu capital privat, i se poate da un spor chiar mai mare de 50%), fara a i se face act aditional la CIM.
2. Puteti sa-i faceti si un alt CIM, pentru noua functie, respectand procedura ca si cand ar fi un alt salariat, nu acelasi. Numai ca trebuie ca salariatul sa opteze pentru unul din CIM pe care il considera de baza si sa anuntati contabila de salarii de asta.
3. Daca nu regasiti functia in COR, ii scrieti in CIM director societate comerciala- 121004, iar in paranteza scrieti ditector tehnic comercial. La fel si in fisa postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii laura57 laura57 buna ziua! Va rog sa ma ajutati in clarificarea urmatorului aspect legat de actul emis la incadrare in urmatoarea situatie: Un salariat al unitatii ... (vezi toată discuția)
Director juridic? amrita950 amrita950 Buna ziua, Exista ocupatia de director juridic in COR? Am vazut ca tot mai multe societati folosesc aceasta incadrare. Daca este corecta aceasta functie, imi ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii in aceeasi institutie camelot camelot Buna ziua, Am urmatoarele situatii : A) - In cadrul unei institutii publice de cultura, o persoana de la administrativ, cu studii superioare, indeplineste ... (vezi toată discuția)