avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce urmeaza dupa primirea deciziei de concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce urmeaza dupa primirea deciziei de concediere?

Astazi am primit decizia de concediere emisa in baza art.61 lit.c din Codul Muncii.
Mentionez ca decizia de care face vorbire articolul nu exista ci doar un certificat medical eliberat de medicul de medicina muncii al unitatii.
As avea sanse de castig in instanta pentru acest motiv?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:20, 11 August 2010
Art. 61. [cazurile concedierii pentru motive subiective]
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;

Art. 62. [decizia de concediere]
(1) În cazul în care concedierea intervine pentru unul dintre motivele prevăzute la art. 61 lit. b)-d), angajatorul are obligaţia de a emite decizia de concediere în termen de 30 de zile calendaristice de la data constatării cauzei concedierii.

(2) Decizia se emite în scris şi, sub sancţiunea nulităţii absolute, trebuie să fie motivată în fapt şi în drept şi să cuprindă precizări cu privire la termenul în care poate fi contestată şi la instanţa judecătorească la care se contestă.

Art. 64. [obligativitatea ofertei de redistribuire în muncă]
(1) În cazul în care concedierea se dispune pentru motivele prevăzute la art. 61 lit. c) şi d), precum şi în cazul în care contractul individual de muncă a încetat de drept în temeiul art. 56 lit. f), angajatorul are obligaţia de a-i propune salariatului alte locuri de muncă vacante în unitate, compatibile cu pregătirea profesională sau, după caz, cu capacitatea de muncă stabilită de medicul de medicină a muncii.
(2) În situaţia în care angajatorul nu dispune de locuri de muncă vacante potrivit alin. (1), acesta are obligaţia de a solicita sprijinul agenţiei teritoriale de ocupare a forţei de muncă în vederea redistribuirii salariatului, corespunzător pregătirii profesionale şi/sau, după caz, capacităţii de muncă stabilite de medicul de medicină a muncii.
(3) Salariatul are la dispoziţie un termen de 3 zile lucrătoare de la comunicarea angajatorului, conform prevederilor alin. (1), pentru a-şi manifesta în scris consimţământul cu privire la noul loc de muncă oferit.
(4) În cazul în care salariatul nu îşi manifestă consimţământul în termenul prevăzut la alin. (3), precum şi după notificarea cazului către agenţia teritorială de ocupare a forţei de muncă conform alin. (2), angajatorul poate dispune concedierea salariatului.
(5) În cazul concedierii pentru motivul prevăzut la art. 61 lit. c) salariatul beneficiază de o compensaţie, în condiţiile stabilite în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în contractul individual de muncă, după caz.
da, este un motiv pt care instanta ar putea anula decizia de concediere.dati-i in judecata la tribunal - sectia litigii de munca.
aveti sanse de castig dar nu neaparat cu cel invocat de dvs. ... cautati in decizie motivele de nulitate absoluta.
Art. 62. [decizia de concediere]
(1) În cazul în care concedierea intervine pentru unul dintre motivele prevăzute la art. 61 lit. b)-d), angajatorul are obligaţia de a emite decizia de concediere în termen de 30 de zile calendaristice de la data constatării cauzei concedierii.

prevăzute la art. 61 lit. b)-d),-aici se poate considera ca se face referire si la lit.c) a art. 61?
Intreb asta deoarece decizia a fost emisa dupa 34 zile calendaristice si ma gandesc daca ar putea fi si acesta un motiv de nulitate deoarece toate celelalte cerinte le-au respectat.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
rosu gheorghe, utilizator
lit. b)-d) = lit.b)+lit.c)+lit.d).

Alte discuții în legătură

Somaj pentru inaptitudinea fizicã ºi/sau psihicã a salariatului csillah csillah Buna ziua! Ce acte sunt necesare pentru a trimite o persoana in somaj pentru caz de boala? Care sunt demersurile de a da in somaj un anagat pentru caz de ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa accident de munca filipf16 filipf16 am suferit un accident de munca in urma caruia mi-am pierdut din aptitudinile necesare muncii pe santier (fara stres fara zgomot )daca firma nu are alt loc de ... (vezi toată discuția)
Concediere art 61 lit.c Vioreld Vioreld buna ziua. in cazul in care un salariat este declarat inapt fizic/psihic, care sunt pasii de urmat pana la emiterea deciziei de concediere: preaviz (da sau ... (vezi toată discuția)