Eu si fratele meu am locuit impreuna cu parintii nostri intr un apartament cu trei camere in Tineretului. Mama noastra a decedat cand eu aveam 10 ani si fratele meu 14, iar apartamentul a fost vandut de tatal nostru. Specific faptul ca eu eram minora iar fratele meu era major si a semnat pentru vanzarea apartamentului, dar nu si pentru succesiune. Au trecut 10 ani de atunci, iar tatal nostru a cumparat o garsoniera pe care a promis sa o treaca pe numele fratelui meu, iar mie mi a spus ca partea mea de bani o pastreaza pana in momentul in care eu voi fi majora. Pana in ziua de astazi, eu nu am primit nimic, iar fratele meu, doar a locuit o perioada de 4 ani in garsoniera respectiva, timp in care a facut si cateva investitii in ea. In momentul de fata, fratele meu nu mai locuieste in garsoniera, aceasta este inchiriata, de tatal nostru. Mentionez ca in tot timpul scurs de la decesul mamei, nu am primit nici o suma de bani de la tatal nostru, el refuzand sa ne dea partea de mostenire, sau sa treaca garsoniera pe numele nostru. Am citit raspunsurile dumneavoatra anterioare, referitoare la faptul ca au trecut mai mult de trei ani, si ca intervine prescriptia, dar devreme ce, eu aveam 14 ani iar fratele meu 18, in momentul in care s-a vandut apartamentul, chiar nu putem sa facem nimic? Noi consideram ca am fost influentati, iar ca tatal nostru a abuzat de pozitia lui de tutore. Mai mentionez faptul ca dupa vanzarea apartamentului, el si-a cumparat anumite bunuri, impreuna cu actuala lui sotie,si le-a investit in casa acesteia. Va multumesc foarte mult.
Daca exista certificat de mostenitor de pe urma mamei atunci trebuia sa-l anulati i ntremen de trei ani. Dv fiind minora acest terneb curge de la data cind ati debvenit majora. Ar fi necesar daca nu s-a dezbatut sa faceti succesiunea dupa mama.Oricum in actyul de vinzare daca suntei parte ca minora puteti solicita nulitatea lui. Problema fiind complicata trebuie sa discutati cu un avocat mai amanuntit
Casa-mostenire
ely_3n
O sa trec direct la problema fara a mai recurge la vreo introducere.
Povestea pe scurt
Eu si parintii mei am vandut apartamentul in care stateam si ne-am ... (vezi toată discuția)