avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme cu un cont
Discuție deschisă în Executare silită

probleme cu un cont

Buna ziua

Sunt in executare silita la o banca din cauza unui credit neachitat. Am primit de la executorul judecatoresc o hartie cum ca toate conturile mele la toate bancile mi s-au blocat.... Eu am un alt cont la o alta banca in care mi se vireaza indemnizatia pentru cresterea copilului ( sunt in concediu de pateritate)... Intrebarea mea este : nu este acesta un venit special?.... poate cineva sa se atinga de banii aceia?..... Doamna de la banca mi-a zis azi cu un aer rece ca.... nu exista o lege in care se specifica care sunt veniturile speciale si ca din moment ce ma aflu in executare silita mi se blocheaza absolut tot ce e pe numele meu.... Pot sa fac eu ceva sa imi recuperez acei bani?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ovidiu Pop , Consilier juridic 08:48, 11 August 2010
nu pot fi urmarite silit indemnizatiile pentru cresterea copilului. art 409 Cod pr. civ alin. ultim prevede "Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii."
ok va multumesc mult... dar acuma eu ce pot sa fac sa imi recuperez banii? la cine trebuie sa merg la banca?... la executorul judecatoresc?
trebuie sa formulati o contestatie la executare si sa solicitati si intoarcerea executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita_ cont indemnizatie crestere copil blocat alina1981 alina1981 Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. Am vorbit despre un credit de nevoi personale neachitat si in post-ul anterior. Ieri am primit o hartie de ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie crestere copil plasttech plasttech Buna ziua Intrucat nu am mai platit rata la o banca am primit de la un executor judecatoresc cererea de poprire pt toate conturile mele. Eu nu am decat unul ... (vezi toată discuția)
Poprire pe contul in care sunt virati banii pentru crestere si ingrijire copil allyna allyna Sunt in concediu de crestere si ingrijire copil din iulie 2009.In crsul anului 2008 am avut, pentru 3 luni, un contract de mandat.Am depus in mai 2009 ... (vezi toată discuția)