avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... informatie juridica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

informatie juridica

buna ziua . am si eu o problema , sunt citat intrun proces , un martor care de fapt el este inculpat intrun dosar cu credite bancare declara ca eu l-am amenintat ca-i sechestrez familia daca nu-si retrage declaratia inpotriva unor persoane care sunt cu el in dosar , acest tip este si un informator al dicotuli , eu nu am vb cu el in viata mea dar sa-l m-ai si amenint el sustine ca l-am amenintat acum un an jumate fara nici un martor care sai sustina declaratia , dar in baza aceste declaratii eu sunt citat in istanta ca inculpat la legea 39/2003 art 7. mentionez ca anchetatorul dicot are ura personala pa mine din alte motive , in dosar sunt 7 persoane arestate eu eram prieten cu ei cu arestatii si sa ma bage si pa mine nu aveau alta solutie decat sa-l puna pe praduitorul lor sa ma acuze si sa ma bage la grup infractional si pa mine , eu intreb se poate in baza acestei declaratii a acestui informator . in cazul in care nu poate dovedi cele scrise de informator eu ce pot face in potriva lui ca a dat declaratie mincinoasa si sa-i trag la raspundere atat pe el cat si pa anchetator.va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 22:16, 11 August 2010
Eu sunt de parere ca ar trebui sa va angajati avocat si sa va aparati pentru a evita condamnarea penala.
Daca ati fost trimis in judecata penala este foarte probabil sa existe ceva probe in acuzare.
Ca acele probe pot duce la condamnarea dvs. de catre instanta este o alta problema care trebuie analizata in concret de avocatul dvs.
Cam 95% din cei trimisi in judecata sunt condamnati.
In functie de modul in care se vor analiza, interpreta si aprecia probele de la dosar se poate sa fiti condamnat sau achitat.
Ar fi indicat sa vedeti ce scrie in rechizitoriu.

avocat Claudiu Lascoschi
alexalexxx a scris:

in cazul in care nu poate dovedi cele scrise de informator eu ce pot face in potriva lui ca a dat declaratie mincinoasa si sa-i trag la raspundere atat pe el cat si pa anchetator.va multumesc


Aveti optiunea de a face plangere pentru comiterea infractiunii de denuntare calomnioasa, prev si ped de art. 259 alin. 2 Cod penal.: " Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, in sprijinul unei invinuiri nedrepte , se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani"
Daca deja ati fost trimis in judecata este foarte probabil sa existe probe in dosar.
Asa cum v-au sfatuit si colegii de pe forum urgent anagajati un avocat bun sa va reprezinte...
Succes!
destul de incalcit pare cazul dvs. va sugerez sa va angajati cat mai repede un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autor necunoscut...sau autor banuit ? gigelas gigelas Buna seara, O procuroare,a facut o plangere penala - CU AUTOR NECUNOSCUT - sustinand ca a fost amenintata printr-o scrisoare. Totodata,in cuprinsul ... (vezi toată discuția)
Prostitutie andreea_pufi91 andreea_pufi91 minora fiind,in urma cu 2 ani am practicat prostitutia.cu putin timp in urma ,procurorul avind convorbiri inregisrate atat intre mine si clienti cit si intre ... (vezi toată discuția)