avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna persoana cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna persoana cu handicap

Buna ziua.Doresc sa stiu daca o persoana cu handicap grad doi care lucreaza in cadrul unei autoritati publice poate benefia in conditiile noilor reglementarii in vigoare de prevederile art. 142 din Codul Munci ,, Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare’’.si daca poate solicita indemnizatia de concediu cu 5 zile inainte.


Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 10:53, 11 August 2010
da. poti beneficia. trebuie sa faci o cerere la conducatorul institutiei, invocand cadrul legal sau eventual un referat.
HOTÃRÂRE Nr. 250 din 8 mai 1992 - Republicată
privind concediul de odihna şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publica, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare

***Acesta este temeiul legal prin care aveti dreptul la:
- Art 18 = CO suplimentar -
- Art 7(5) = Indemnizaţia de concediu de odihna se plăteşte cu cel puţin 5 zile înaintea plecării în concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu suplimentar pentru personalul nedidactic rodica2001 rodica2001 Buna ziua ! va rog sa-mi spuneti daca personalul auxiliar si nedidactic pot primi conform legii zile suplimentare la concediul de odihna si in ce conditii ? va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , as vrea sa stiu daca o persoana cu handicap grad ... Miruna67 Miruna67 Buna ziua , As vrea sa stiu daca o persoana cu handicap grad accentuat care lucreaza in sectorul bugetar , poate beneficia de concediu suplimentar de cel ... (vezi toată discuția)
Concediu suplimentar sandita sandita Sunt persoana cu handicap accentuat, angajata pe perioada nedeterminata. As vrea sa stiu daca beneficiez de concediu de odihna suplimentar si cit este acesta. ... (vezi toată discuția)