avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conflict proprietar-chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conflict proprietar-chirias

Va rog mult sa ne ajutati cu un sfat. De 3 ani de zile eu si sotia mea locuim intr-un apartament cu chirie pe care l-am inchiriat de la un domn.
Acum o zi, am primit un telefon de la respectivul domn de 65 de ani care sustine ca prietena lui de 30 de ani se intoarce in 2 zile cu fratii ei (care locuiesc in Spania si din cate stim se ocupa cu lucruri ilegale pe acolo) si ca nu au unde sa stea.
Ne-a amenintat ca daca nu ne luam lucrurile in 2 zile (ceea ce e imposibil) respectivii ne vor scoate afara lucrurile si ne bat.
Cum ne putem proteja. Mentionam ca avem un contract cu respectivul domn in care este stipulat un preaviz de 2 luni in cazul incetarii contractului de inchiriere. Nu este un contract legal, deoarece apartamentul nu este declarat la fisc, dar atat avem.
Va rugam mult sa ne ajutati cu sfaturi cum ne putem proteja, deoarece nu vrem sa riscam sa ramanem fara lucruri sau chiar sa luam bataie.
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: andrei30 , utilizator 12:16, 11 August 2010
din experienta unei matusi,acre a patit la fel,va pot sfatui sa mergeti la politie sa faceti plangere in baza contractului pe care il aveti,chiar daca nu este unul legalizat,dar urmarile pentru proprietar pot fi dintre cele mai rele.
in primul rand va trebui sa dea explicatii si sa raspunda in fata legii pentru faputl ca v-a amenintat,iar apoi i se va intocmi dosar penal pentru evaziune fiscala(nu a declarat veniturile din chirie la fisc si nu a platit impozit),bineinteles,va trebui sa plateasca impozitul retroactiv.bine ar fi daca ati avea toate chitantele care sa ateste suma de plata catre respectuvul reparzentand chiria pentru locuinta respectiva.
Nu avem nici o chitanta de la el, dar avem toate facturile la gaz, curent, intretinere pe acest apartament din ultimii trei ani.
Ne intelegem bine cu vecinii care ne-au spus de mai multe ori ca ar fi bine sa ne cautam in alta parte sa stam ca este un om ciudat (noua ne-a zis ca este vaduv, apoi am aflat de la vecini ca sotia lui traieste si a divortat de ea pt "prietena de 30 de ani")Si vecinii au ajuns la diverse conflicte cu el de-a lungul timpului.
Una dintre vecine a locuit in chirie la acesta si ne-a spus ca a ajuns la mutarea ei din acest apartament la un conflict destul de mare pentru ca respectivul spunea ca ii lipsesc anumite lucruri pe care de fapt nu le avusese in apartament.
Oricum ne-am mai linistit, mergem acum la politie sa facem plangere pt orice eventualitate.
Va multumim din tot sufletul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stau la etajul 4 (mutat de un an in chirie), am un vecin care ... Adryanbiru Adryanbiru Stau la etajul 4 (mutat de un an in chirie), am un vecin care fara nici un pic de respect sa luat de mine ca as fi ocupat locul lui de parcare, am incercat sa ... (vezi toată discuția)
Chiriași fără contract dați afară de proprietar. ce pot face ca să-și recupereze lucrurile din apartament? Tarmac florentina Tarmac florentina Am fost mintita de proprietara la care stau timp de 6 luni de zile ca o sa mi faca contract....primele 3 luni a venit cu pretextul ca nu poate sa mi faca ... (vezi toată discuția)
Propietari si chiriasi Zapacita2018 Zapacita2018 Buna ziua! Locuiesc cu chirie in Bucuresti, in zona Luica din data de 2017. Nu am facut contrat cu propietari pentru ca initial au zis ca o sa ne faca si ne au ... (vezi toată discuția)