buna ziua .ma numesc paula am un baietel de 5 ani ,eu sunt in strainatate si vreau sami iau si copilul cu mine pe un anumit timp,tatal lui are un program de vizita.daca il iau pe copil aici tr sa ii platesc drumul tatalui pt al vizita aici sau este obligatia lui,pt as respecta programul de vizita pe care nu a facuto niciodata de cand am divortat.si daca nu ias plati drumu pt as vizita copilul as putea avea dosar penal?
Va sfatuiesc sa obtineti o declaratie notariala de la sot in care sa isi dea acordul pt.ca dvs.sa luati copilul in strainatate si sa se stabileasca modul in care se va desfasura programul de vizita .In acest sens,veti evita un nou proces in Romania sau eventuale executari silite.Faptul ca nu ii veti plati drumul pana in strainatate nu poate reprezenta o fapta penala.
daca sotul e de acord sa va dea acordul sa plecati cu copilul din tara atunci in actul notarial pe care il veti face se va stabili si procedura de vizitare a minorului.
Custodie
crazy_kyky
am divortat in iunie 2015, amiabil... dpdv legal fostul sot are copilul in weekenduri si in vacante cu accordul mamei.. precizez ca nu am probleme cu fostul ... (vezi toată discuția)