avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... daca mama se stabileste o anumita perioada de timp cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

daca mama se stabileste o anumita perioada de timp cu minorul in strainatate

buna ziua .ma numesc paula am un baietel de 5 ani ,eu sunt in strainatate si vreau sami iau si copilul cu mine pe un anumit timp,tatal lui are un program de vizita.daca il iau pe copil aici tr sa ii platesc drumul tatalui pt al vizita aici sau este obligatia lui,pt as respecta programul de vizita pe care nu a facuto niciodata de cand am divortat.si daca nu ias plati drumu pt as vizita copilul as putea avea dosar penal?
Cel mai recent răspuns: paula21 , utilizator 10:02, 12 August 2010
Va sfatuiesc sa obtineti o declaratie notariala de la sot in care sa isi dea acordul pt.ca dvs.sa luati copilul in strainatate si sa se stabileasca modul in care se va desfasura programul de vizita .In acest sens,veti evita un nou proces in Romania sau eventuale executari silite.Faptul ca nu ii veti plati drumul pana in strainatate nu poate reprezenta o fapta penala.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
andymaurul, utilizator
daca sotul e de acord sa va dea acordul sa plecati cu copilul din tara atunci in actul notarial pe care il veti face se va stabili si procedura de vizitare a minorului.
va multumesac pt raspunsul dat.o zi buna
va multumesc pt raspunsul dat.din cate am auzit nu-mi mai tr acea procura de la fostul sot.o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum as putea sa-mi iau copilul cu mine in strainatate? paula21 paula21 buna ziua ma numesc paula,am divortat de 3 ani copilul mie incredintat mie ,tatal lui si-a certu in intata drepturi de vizita pe care nu-si respecta,nici ... (vezi toată discuția)
Familie - pensie alimentara danielarusu danielarusu Buna ziua. O cunostiinta , femeie 24 de ani, are un baietel in varsta de 3 ani cu un barbat cu care nu este casatorita si cu care nici nu locuieste. Acesta, ... (vezi toată discuția)
Custodie crazy_kyky crazy_kyky am divortat in iunie 2015, amiabil... dpdv legal fostul sot are copilul in weekenduri si in vacante cu accordul mamei.. precizez ca nu am probleme cu fostul ... (vezi toată discuția)