avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Carta drepturilor copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Carta drepturilor copilului

Mi-a spus cineva ca a dat la un moment dat in site-urile romanesti cu documente juridice peste un fel de carta a drepturilor copilului in care se mentioneaza clar faptul ca un copil cu varsta pana la 3 ani este considerat oarecum parte organica a mamei, despartirea de aceasta fiind dezastruoasa. Desi am cautat indelung acest document si diverse altele cu drepturile copilului, nu am gasit nicaieri vreo referire exacta la aceasta varsta a copilului. Ma poate ajuta cineva cu detalii?
Multumiri anticipate tuturor!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:58, 11 August 2010
Ma rog...Si daca mama este bolnava psihic iar prin actiunile ei pune in pericol integritatea fizica si viata copilului?In Romania sunt valabile doar legile nationale privind minorul si conventiile internationale la care Romania este parte.
Nu contest existenta unor exceptii, insa pe mine ma intereseaza un astfel de document pentru cazul unei mame absolut normale, intr-un proces in care se incearca indepartarea acesteia de copil. Desigur ca exista n alte dovezi in sprijinul ei, insa ma gandeam ca o dovada in plus nu strica.
Nu am intalnit in practica judiciara din Romania invocarea unui asemenea document.
dvs aveti tutela integrala asupra minorului? cine vrea sa va indeparteze de copil?
tantzat a scris:

Mi-a spus cineva ca a dat la un moment dat in site-urile romanesti cu documente juridice peste un fel de carta a drepturilor copilului in care se mentioneaza clar faptul ca un copil cu varsta pana la 3 ani este considerat oarecum parte organica a mamei, despartirea de aceasta fiind dezastruoasa. Desi am cautat indelung acest document si diverse altele cu drepturile copilului, nu am gasit nicaieri vreo referire exacta la aceasta varsta a copilului. Ma poate ajuta cineva cu detalii?
Multumiri anticipate tuturor!

Dat fiind faptul ca la conceptia unui copil este nevoie si de un tata, de ce nu ar fi considerat si parte organica a acestuia? Ar trebui sa aveti in vedere si faptul ca sunt destui tati care beneficiaza de concediu pentru ingrijirea copilului pana la doi ani si care se ocupa efectiv de copil, iar faptul ca un copil trebuie sa ramana langa mama doar pentru ca este femeie (mama) tinde sa devina un mit..
Despartirea copilului de parinti este dezastruasa pentru un copil indiferent de varsta acestuia, de destpartirea de mama sau de tata in egala masura....
Studiati oricum legea 272 / 2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea tarii de catre un parinte cu un copil rezultat in afara casatoriei cosmin_buc cosmin_buc am urmatoarea problema:viitoarea mea sotie are un copil dintr-o relatie anterioara, fara a fi fost vreodata casatorita cu tatal acestuia.copilul a fost ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei minore Liliana80 Liliana80 BUNA ZIUA As dori sa stiu daca o minora de 16 ani este sub tutela bunicilor si au dat.o afara cand au auzit ca va avea un copil cu 1 luna inainte de ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor adelinebac adelinebac locuiesc in germania alaturi de concubinul meu,parintii acestuia si fiul meu in varsta de 1 an si 6 luni,problema este ca in urma unei sederi in romania a ... (vezi toată discuția)