Buna ziua,
in 2007 am luat un credit de la o banca.Dupa perioada de dobanda fixa am refinantat la aceeasi banda si dobanda ,dupa perioada in care era fixa,se calcula"in functie de cotatia EURIBOR la 6 luni+1,2 p.p.".In ianuarie 2010 am primit o adresa de la banca prin care mi se comunica ca dobanda incepand cu acea data va fi 8,9%.
Am depus la banca o reclamatie prin care am cerut sa mi se explice formula matematica de calcul a dobanzii in functie de EURIBOR,cum este trecuta in contract.
Nu am primit nici un raspuns.
In mai-iunie am depus a doua reclamatie prin avocat.
La scurt timp am primit o scrisoare de la banca prin care ma informau ca datorita
faptului ca sunt un client ideal(toate ratele platite la timp,etc...),imi ofera un produs nou:5 ani dobanda fixa 8,9% si ulterior variabila in functie de EURIBOR la 6 luni +7p.p..
In iulie 2010 am fost la OPC.Cei de aici imi spun nu are sens sa depun o reclamatie la ei deoarece aparand ordonanta 50/2010,banca nu este obligata sa-mi raspunda si ca au 90 zile la dispozitie sa-mi faca act aditional la contract.
Zilele trecute banca mi-a propus verbal o refinantare cu un produs nou cu 1,25% comision de acordare,comision cu care eu nu sunt de acord.
Va rog indrumati-ma ce as mai putea face in situatia de fata.
Banca este obligata sau nu sa-mi raspunda in 30 zile ca o institutie publica???
Daca OPC-ul si-a declinat competenta in aceasta speta, chiar, ce se mai poate face? Oricum, bancile nu respecta nimic altceva decat banul! Totusi, vedeti ce contine Legea nr.296/2004, republicata si acolo veti gasi o rezolvare!