avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dobanda credit \"in functie de EURIBOR\"
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dobanda credit "in functie de EURIBOR"

Buna ziua,
in 2007 am luat un credit de la o banca.Dupa perioada de dobanda fixa am refinantat la aceeasi banda si dobanda ,dupa perioada in care era fixa,se calcula"in functie de cotatia EURIBOR la 6 luni+1,2 p.p.".In ianuarie 2010 am primit o adresa de la banca prin care mi se comunica ca dobanda incepand cu acea data va fi 8,9%.
Am depus la banca o reclamatie prin care am cerut sa mi se explice formula matematica de calcul a dobanzii in functie de EURIBOR,cum este trecuta in contract.
Nu am primit nici un raspuns.
In mai-iunie am depus a doua reclamatie prin avocat.
La scurt timp am primit o scrisoare de la banca prin care ma informau ca datorita
faptului ca sunt un client ideal(toate ratele platite la timp,etc...),imi ofera un produs nou:5 ani dobanda fixa 8,9% si ulterior variabila in functie de EURIBOR la 6 luni +7p.p..

In iulie 2010 am fost la OPC.Cei de aici imi spun nu are sens sa depun o reclamatie la ei deoarece aparand ordonanta 50/2010,banca nu este obligata sa-mi raspunda si ca au 90 zile la dispozitie sa-mi faca act aditional la contract.

Zilele trecute banca mi-a propus verbal o refinantare cu un produs nou cu 1,25% comision de acordare,comision cu care eu nu sunt de acord.

Va rog indrumati-ma ce as mai putea face in situatia de fata.
Banca este obligata sau nu sa-mi raspunda in 30 zile ca o institutie publica???
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 14:56, 11 August 2010
Daca OPC-ul si-a declinat competenta in aceasta speta, chiar, ce se mai poate face? Oricum, bancile nu respecta nimic altceva decat banul! Totusi, vedeti ce contine Legea nr.296/2004, republicata si acolo veti gasi o rezolvare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie la banca - semnare act aditional credit imobiliar cami_v cami_v Buna ziua, Am primit de curand invitatia de a merge la banca pentru a semna un act aditional la un contract de credit imobiliar cu urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Credit bcr / calcul al dobanzii in mod eronat !? rog ajutor si sfat valimaxim valimaxim buna ziua. Ma numesc Valentin Maxim. In anul 2005 luna iulie am contractat un credit ipotecar de la BCR de 50000 de euro. De curand am primit de la BCR ... (vezi toată discuția)
Refinantare credit ipotecar-renteaza? liveomars liveomars Am un credit ipotecar din 2007 cu dabanda formata din indicele de referinta al bancii +1.2 pp,adica dobanda de 9.6 %.Iar DAE de 11.5 %. Ma gandesc la o ... (vezi toată discuția)