avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare pe caz de boala TBC
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare pe caz de boala TBC

Buna ziua,

am o prietena care vrea sa se pensioneze pe caz de boala pt TBC, a fost la comisie si i s-a spus ca e prea curand sa o pensioneze , deoarece nu au o traiectorie exacta a bolii si trebuie astepte sa vada ce se mai intampla si sa mai revina in ianuarie anul viitor.

Ce poate sa faca legal, nu are nici un alt venit, nimeni nu o poate angaja cu boala asta si mi se pare ca este un drept incalcat, acela de a refuza sa ia o pensie in urma acestei boli, mai ales ca nu are cu ce se intretine.
Va multumesc !
Cris
Cel mai recent răspuns: cris_sa , utilizator 15:56, 11 August 2010
Multumesc tuturor pentru rapiditatea raspunsurilor.

Este adevarat ca nu s-a emis decizia, este sigur ca are TBC , chiar si ultimele analize sunt pozitive, dar totusi comisia se bazeaza pe ideea ca poate de la tratamentul pe care il urmeaza se va vindeca pana la anul si nu va fi nevoie sa o mai pensioneze. Oricum nu pare prea justa decizia comisiei, dar asta e parera dumnealor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala - tuberculoza Loredana Carp Loredana Carp Buna ziua, Apelez la dumneavoastra deoarece am nevoie de cateva informatii privind pensionarea pe caz de boala, mai exact tuberculoza..am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Cum sa obtin pensia de urmas ptr.mine TANTA48 TANTA48 Buna seara intamplator am gasit acest sait si consider ca este un mare avantaj.Sotul a murit de insuficienta cardio-respirator in urma unei arsuri,am ramas cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate STELIAN_NISTOR2000 STELIAN_NISTOR2000 Am 45 de ani ,o vechime de munca de 19 ani,am fost diacnosticat cu TBC,an urma cu 4ani an Spania.Pot primii o forma de pensie? (vezi toată discuția)