avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperatori de credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperatori de credite

Sunt vaduva de 4 ani. Sotul meu decedat in 2006 a contractat inaintea casatoriei un credit, dupa decesul acestuia, avand asigurare de viata, casa de asigurari a descpagubit banca, cu suma totala a creditului. Nu stiu din ce motiv tot banca la 6 luni dupa ce casa de asigurari a despagubit-o, a trimis catre o firma de recuperare credite acelasi dosar. Eu sunt hartuita in permanenta de catre aceasta firma de recuperatori pentru acest credit care de fapt este platit de casa de asigurari.
Intrebarea mea este urmatoarea: daca acest credit a fost luat inaintea casatoriei cu mine sunt eu in masura sa rezolv toate aceste probleme intre banca-casa de asigurari si recuperatori sau eu nu dobandesc acest credit in urma decesului sotului ?
Ca urmare a lichidarii creditului de catre casa de asigurari am primit de la banca doar un extras de cont neavand dreptul la o foaie de lichidare, din acest extract reiese ca aceasta casa de asigurari cu ordin de plata a achitat acel credit.
Cui sa ma adresez si ce documente imi trebuiesc sa nu mai fiu hartuita in permanenta de acesti recuperatori? Este aceasta o hartuire fondata??? Pot apela la justitie in cazul unei hartuiri nefondate?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 16:38, 11 August 2010
puteti sa dati in judecata acea firma de recuperare. insa in prealabil notificati si banca si acea firma de recuperari pt a le comunica ca ii veti actiona in judecata daca va mai hartuiesc sa achitati un debit stins. cu acel extras de la banca puteti dovedi ca creditul a fost achitat.
Din moment ce banca a fost despagubita de asigurator,nu vad care ar mai fi problema pentru dvs.Solicitati directorului bancii in cadrul unei audiente cat si prin cerere scrisa lamurirea acestei situatii,pentru ca in fond tot banca a apelat la firma de recuperari.Solicitati de asemenea ca in cuprinsul raspunsului dat de banca sa se specifice in mod expres faptul ca debitul a fost achitat de asigurator.Este normal sa va adresati instantei de judecata ,dar incercati varianta propusa de subsemnatul.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
andymaurul, utilizator
Trebuie sa vorbiti cu un avocat, sa va duceti cu toate actele, ctr de credit,asigurare..etc;
Depinde de tipul de asigurare,asiguratorul se poate indrepta impotriva mostenitorilor defunctului , care accepta mostenirea dupa acesta si automat preiau si datoriile defunctului.
mihaiela dragomir a scris:

Trebuie sa vorbiti cu un avocat, sa va duceti cu toate actele, ctr de credit,asigurare..etc;
Depinde de tipul de asigurare,asiguratorul se poate indrepta impotriva mostenitorilor defunctului , care accepta mostenirea dupa acesta si automat preiau si datoriile defunctului.

Va rog sa observati ca utilizatorul sustine ca banca s-a adresat firmei de recuperare si nu asiguratorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu plata creditului in caz de deces? Pavellucian Pavellucian Buna ziua! As dori sa stiu ce se intampla cu plata creditului in caz de deces al debitorului(pers. fizica)? Restituirea acestuia revine familiei sau ce se ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare - debitor decedat Cosmin Sighiartau Cosmin Sighiartau [b]Speta este urmatoarea:[/b] Numitul Z.C. in anul 2005 ia un credit de nevoi personale de la banca. La incheierea contractului de credit banca il obliga pe ... (vezi toată discuția)
Asigurare deces-completare sobo sobo Data post: Marti, 5 Octombrie 2010, 19:58 Subiect: asigurare deces Tata a luat in 2008 un credit de la banca. La un moment dat nu a mai putut achita ... (vezi toată discuția)