avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare casa veche din 1955 plus terenuri aferente ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare casa veche din 1955 plus terenuri aferente locuintei

Buna ziua.
Bunica mea de 66 de ani are un certificat de mostenitor dupa ambii parinti pentru o casa cumparat de acestia in 1955 cu chitanta de descarcare si un titlu de proprietate de la Reforma Agrara pe numele celui de la care au cumparat casa.
In jurul locuintei sunt cca 500mp teren, vreo 200 in fata casei si inca vreo 300 rapa in spatele casei.
Cineva i-a spus ca exista o lege care va ramane valabila doar pe parcursul acestui an 2010, pe baza careia poate primi titlul de proprietate pe numele ei si poate face intabularea fara sa plateasca comisione expertilor de cadastru. E adevarat, se poate asa ceva? Daca da, despre ce lege e vorba si care sunt demersurile legale pe care trebuie sa le urmeze pentru a intabula casa pe numele ei? Daca nu, unde trebuie sa se adreseze si de ce acte are nevoie?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:07, 12 August 2010
Intrebati la primarie...este posibil sa aiba ei un expert angajat; daca nu, puteti lucra cu orice expert doriti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren si casa fara acte pristopanu07 pristopanu07 Buna seara! Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei (in prezent decedati) au cumparat in urma cu peste 30 de ani un teren cu acte de ... (vezi toată discuția)
Teren cu casa nicu20 nicu20 buna ziua.am niste nelamuriri si sper ca aici le pot gasi rezolvarea.vreau sa cumpar un teren de la o batrana.aceasta detine un certificat de mostenire din ... (vezi toată discuția)
Contract de casa,titlu de proprietate catanalucian catanalucian VA SPUN DE LA INCEPUT CA SUNT ZERO IN PROBLEME DINASTEA.BUNICAMEA A CUMPARAT O CASA DE LA CINEVA FARA CONTRACT DE VINZARE CUMPARARE CI DOAR ASA CU ,,TINE BANI ... (vezi toată discuția)