avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unic mostenitor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unic mostenitor?

Ma numesc Adrian Ionescu si am o rugaminte daca ma puteti lamuri intr-o privinta: sunt intr-un proces de mostenire in calitate de parat cu cumnatul meu. Sora mea a decedat in urma cu 15 ani. Inainte de casatorie cu doi ani ea a cumparat un apartament cu 3 camere pentru care a achitat initial un avans, ulterior achitand ratele timp de 2 ani singura( avans +rata lunara). Dupa casatorie a achitat impreuna cu sotul restul ratelor timp de 14 ani (rata lunara).
Intrebarea care v-o adresez este: ce cota parte am eu dreptul la apartament, mentionand faptul ca din casatoria sorei mele nu au rezultat copii?
Este posibil ca sotul supravietuitor sa poata fi considerat ca unic mostenitor, asa cum pretinde cumnatul meu?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 20:15, 11 August 2010
Daca sora dvs. nu a avut descendenti veniti si dvs. la mostenire , alaturi de sotul supravietuitor.
Problema care se pune este daca ati acceptat succesiuneaq in termenul de optiune succesorala, care era de 6 luni de la deces.Sau daca intre timp ati facut unele acte ce pot fi cpnsiderate acceptare tacita a mostenirii.Altfel...ma tem ca nu mai puteti obtine nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
ContSters47264, utilizator
Precizez ca la cateva luni de la moartea sorei mele (2 luni) am fost chemat la notariat privind dezbaterea succesorala a mostenirii surorii mele, insa la notariat, cumnatul meu vroia totul si nu dorea sa imparta nimic cu mine, intalnirea incheindu-se (la notariat) prin neantelegerea partilor, astfel ca nu se poate spune ca nu am acceptat succesiunea.
Da..important este daca ati dat vreo declaratie de acceptare. Astfel incat acum sa puteti dezbate succesiunea, fie si in instanta, deoarece nu exista intelegere untre dvs. si cumnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sora AlexStoica AlexStoica Buna ziua. Sora mea a decedat in decembrie 2012. Era casatorita, fara copii. Inainte de casatorie, prin act de vanzare-cumparare , a obtinut un apartament de ... (vezi toată discuția)
Succesiune camym camym Buna ziua, am si eu cateva probleme la care as dori sa gasesc raspuns.Sora mea a decedat in urma cu 6 luni.Ea si cumnatul nu au avut copii.Acum cumnatul ne-a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire... s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am constatat ca de multe ori \"mostenirile\" iti provoaca mai mult batai de cap decat bucurii, asa ca as dori sa va rog, daca ma poate lamuri si pe ... (vezi toată discuția)