avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme amenzi parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme amenzi parcare

Daca am contract de vanzare cumparare,masina nu e trecuta inca pe mine doar contractul si am amenzi de parcare,cine le plateste?Si pe langa asta,daca eu nu le platesc,si oricum nu inmatriculez masina pe mine,ma poate obliga sa i le platesc eu prin contractul de vanzare cumparare?
Cel mai recent răspuns: ContSters162100 , utilizator 21:39, 11 August 2010
De unde stiti ca aveti amenzi de parcare?
V-au venit PV pe numele dvs. acasa sau ati fost sanctionat de politie si ati semnat PV?
Atunci nu mai conteaza cine este proprietarul, conteaza cine a savarsit contraventia, adica soferul.
procmarci a scris:

De unde stiti ca aveti amenzi de parcare?
V-au venit PV pe numele dvs. acasa sau ati fost sanctionat de politie si ati semnat PV?
Atunci nu mai conteaza cine este proprietarul, conteaza cine a savarsit contraventia, adica soferul.

Pai se pune tichetul in sub stergatoare,primaria pune amenzile la proprietar pe baza fotografiei ca dovada ca nu are tichet de parcare ma intelegeti?Nu are legatura cu politia.E exact ca si cum ti-ar ridica masina.Deci am amenda,dar daca nu o platesc,cine va plati?Oricum se va pune la impozit sanctiunea pe proprietarul masinii.Dar el ma poate obliga sa platesc avand contract-vanzare cumparare?Din moment ce nu poate dovedi ca el a fost la volan doar ca a dat masina.
Ei vin,verifica masinile din parcarile cu taxa,daca nu ai tichet de stationare in parcare,face o fotografie,si iti lasa amenda ca sa o platesti.Daca nu platesti,ei ti=o pun la impozit la primarie.Deci,eu daca am primit,pot sa nu le platesc?(Desigur vor fi si penalizari).Ma poate obliga in vreun fel legal,ca eu sa le platesc?Doar pe baza contract vanzare-cumparare.Inca e totul pe numele lui,inclusiv impozitul.
Cu contractul de V/C fostul proprietar poate dovedi nu numai ca nu mai este proprietar, ci si faptul ca nu mai este utilizatorul masinii, deci nu este el in culpa.
Daca se supara prea tare din cauza amenzilor, poate merge la financiar si la Politie si pe baza contractului de V/C radiaza masina din circulatie, si atunci veti deveni infractor, circuland cu o masina neinmatriculata.
Nici o problema ca o radiaza.Chestia e sa nu ii platesc amenzile,sa nu ma poate da in judecata sau ceva.Deci daca nu ramane decat sa o radieze,atunci e ok,ideea e sa nu platesc eu amenzile,adica sa nu ma poata forta.Din moment ce nu poate dovedi nimeni ca eu am fost cu masina aia in parcare.Masina o las in asemenea parcare cu toate actele in ea,asta in cel mai bun caz daca nu o ridica primaria.Efectiv abandonez masina,si o las acolo cu tot ce e in ea.Sa si-o ridice proprietarul daca o mai vrea,daca nu,eu oricum nu mai circul cu ea.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
ContSters162100, utilizator

Alte discuții în legătură

Parcare privata a blocului folosita de straini ice_bella20 ice_bella20 Am urmatoarele 2 situatii pentru care va rog sa-mi oferiti sfaturi: 1. Cui ne putem adresa si care-i procedura pentru ridicarea unei masini abandonate in ... (vezi toată discuția)
Caut informatii pentru a solutiona legal urmatoarea problema: ... blunto blunto Caut informatii pentru a solutiona legal urmatoarea problema: Tata logodnicei mele a cumparat o masina care a fost inregistrata pe numele ei. In urma ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva procesului verbal de contraventie pentru ridicare auto razvanmitre razvanmitre Buna ziua! Astazi mi-au ridicat masina in sectorul 1 de pe bulevardul kiseleff, si as avea cateva intrebari: In primul rand motivul ridicari este ... (vezi toată discuția)