avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Caut informatii pentru a solutiona legal urmatoarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Caut informatii pentru a solutiona legal urmatoarea problema: ...

Caut informatii pentru a solutiona legal urmatoarea problema:

Tata logodnicei mele a cumparat o masina care a fost inregistrata pe numele ei. In urma decesului tatalui, masina a fost instrainata fara contract de vanzare-cumparare sau orice alt act oficial unei persoane care acum este de negasit. Este constienta ca a facut o porcarie, dar asta e situatia si cautam rezolvare.
Asta s-a intamplat undeva prin 2015 dupa spusele ei.

Intre timp ea s-a mutat in strainatate.

In acest an, pe adresa din buletin a primit un proces verbal (am aflat datorita bunavointei noilor chriasi care s-au straduit sa o gaseasca). Conform PV, masina este abandonata pe o strada dintr-o comuna din jud. Cluj si aflata in stare avansata de degradare. Am reusit sa localizam masina pe Google Maps....este o ruina.
Amenzile + impozit sunt in cuantum de 14000 lei.

Avand in vedere ca masina nu mai este functionala si a fost abandonata, suntem constienti ca persoana careia i-a fost instrainata s-a spalat pe maini de problema.

Ca sa fie si mai complicata situatia, nu detinem fizic nici un act (Carte Identitate,talon, act dobandire).

Evident, ne vom adresa autoritatilor (RAR, politie), dar intre timp incercam sa adunam cat mai multa informatie. Din cate am reusit sa ma documentez, calea de rezolvare ar fi:

- mergem cu platforma si ridicam masina (consider ca logodnica mea este proprietar de drept al masinii si are dreptul sa o ridice)
- facem programare la RAR pentru identificare si eliberare carte identitate
- dupa ce obtinem cartea de identitate, ducem masina la casat
- platim amenzile
- cu dovada casarii radiem masina

O alta nelamurire este daca e posibil sa imputerniceasca o alta persoana sa se ocupe de tot procesul sau este necesar sa se prezinte in persoana?

Orice sfat este binevenit. Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Inregistrare la fisc masina noua licutza licutza Buna ziua, Urmeaza sa ridic de la dealerul auto o masina noua si vreau sa o vand a doua zi de la ridicare. Avand in vedere ca pot sta 1 luna cu nr rosii ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism serafim liviu serafim liviu acum 4 ani am vandut o masina .ca acte de la acea masina mai am doar cartea de identitate a masinii .Nu cunosc unde mai este acum masina si nici cine o are in ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina fara acte claudiu_2014 claudiu_2014 \"seara...am vandut in 2014 o dacia fara acte unui cumnat al unor prieteni de familie, pe incredere...atunci era taa de mediu de 60 milioane, nu facea masina ... (vezi toată discuția)