la inceputul lui 2006 sotul meu a plecat in italia. in noi 2006 eu am nascut o fetita , dar nu stiam ca sotul meu nu vrea sa mai vina in tara . in anul 2008 am intentat actiune de divort care nu sa finalizat nici pana la aceasta data. in toata aceasta perioada 2006-2010 copilul nu a beneficiat de nici o alocatie suplimentara sau de stat , din cauza ca nu am putut depune actele , lipsindu-mi buletinul tatalui si certificatul de casatorie. dupa terminarea divortului mai pot beneficia de alocatia din urma si daca da ce trebuie sa fac
va multumesc
daca in cererea de divort ati cerut si obligarea sotului la plata pensiei alimentare pt copil atunci beneficiati de acest venit de la data introducerii actiunii de divort.
Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii - actualizata la 24.10.2008
Art. 6.
(1) Stabilirea dreptului la alocatie de stat pentru copii se face pe baza cererii si a actelor din care rezulta indeplinirea conditiilor de acordare a acestui drept.
(4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
(5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
L.C.