avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate

Buna seara,sotul meu este coproprietar cu o matusa in raport de 1/2.Fiind plecat de 30 ani,in urma decesului parintilor, a lasat cheile casei matusii coproprietare prin intelegere verbala ,sa foloseasca dar sa nu distruga.Profitand de buna lui credinta, cele 5 persoane ale fam coproprietarei au instrainat lucrurile din locuinta,inclusiv actele,au folosit-o ca spatiu de depozitare a vechiturilor din casa lor,au degradat-o cu buna intentie ,pentru ca in in 2008 au deschis o actiune de separare fara a-l instiinta pe sotul meu, dand ca adresa de domiciliu a sotului adresa respectivei proprietatii respective,unde a fost citat prin afisare,am aflat intamplator dintr-un cf si in martie anul acesta am copiat dosarul.Actiunea lor a fost respinsa in repetate randuri(reiese din dosar) pentru ca trebuiau sa depuna expertize,dar au repus pe rol si in final o instanta s-a pronuntat favorabil,atribuindu-i ei 60 %(pt ca fara acord si-au marit constructia atat interior cat si o terasa exact in fata geamurilor noastre).In urma cu 2 ani sotul meu le-a cerut sa predea cheile si le-a interzis accesul in locuinta,intre timp ei au facut demersul separarii ,uitand sa furnizeze adresa de domiciliu reala care este la 2000 de km,au patruns in locuinta pt a face evaluare imobilului fara acord sau aducerea la cunostinta,locuinta a fost subevaluata pt ca sulta sa fie cat mai mica,a fost degradata partea sotului in acelasi scop.Anul trecut am primit in sfarsit cheile cu mare greutate, am facut expertiza tehnica a imobilului si evaluarea daunelor,urmand ca sa demaram o actiune in instanta.Sotul meu considera ca faptele savarsite de fam coproprietarei sunt de natura penala.In afara de asta, trebuie sa anulam actiunea de separare incheiata in august 2009,despre care n-am avut cunostinta.Intre timp le-am adus o notificare prin executor judecatoresc care le pune in vedere sa inceteze anumite actiuni de incalcare a dreptului de proprietate pe care le comit incontinuu, cu mine ca mandatar al lui de a face reparatiile urgente,motiv, pentru care am ajuns de 3 ori sa depun plangere la politie,ei fiind 5 persoane si eu una.Am aflat de la politie abia acum ca pt respectiva notificare s-ar putea obtine o hotarare judecatoreasca prin ordonanta prezidentiala,dar se pare ca e prea tarziu ea datand din noiembrie anul trecut.Pentru noi situatia pare f.incurcata in acest moment,intrebarea este cum se procedeaza cu anularea sentintei de separare pe care au facut-o omitand as mentioneze adresa reala de domiciliu al sotului,exista un termen? Pt o actiune in penal cum se procedeaza?Adaug ca am preluat locuinta cu tevile de apa sectionate fiind nevoita sa fac o lucrare de separare f. anevoioasa si costisitoare,iar acum profitand de faptul ca sotul meu n-a putut inca sa vina, au inceput lucrari de mansardare.Va multumesc,Ada::help:
Ultima modificare: Joi, 12 August 2010
ada50, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 00:51, 12 August 2010
puteti face plangere penala pt savarsirea infractiunii de abuz de incredere. pt speta civila va recomand sa angajati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj locuinta Mara15 Mara15 Ce se poate face in cazul unui proces de iesire din indiviziune solutionat in anul 2009, despre care coproprietarul parat nu a avut cunostinta de ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez sa pot intra in posesia mostenirii nicoletamihu nicoletamihu Am o problema mai delicata pe care incerc sa o rezolv de cateva luni, dar primesc mai multe variante, toate dificil de realizat. Este vorba de un apartament ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman vatamat de infractiune savarsita in afara romaniei cassy cassy am formulat o plangere penala in calitate de parte vatamata reclamand “pierderea” de catre firma de curierat rapid a unui colet ce continea un ... (vezi toată discuția)