Buna seara,sotul meu este coproprietar cu o matusa in raport de 1/2.Fiind plecat de 30 ani,in urma decesului parintilor, a lasat cheile casei matusii coproprietare prin intelegere verbala ,sa foloseasca dar sa nu distruga.Profitand de buna lui credinta, cele 5 persoane ale fam coproprietarei au instrainat lucrurile din locuinta,inclusiv actele,au folosit-o ca spatiu de depozitare a vechiturilor din casa lor,au degradat-o cu buna intentie ,pentru ca in in 2008 au deschis o actiune de separare fara a-l instiinta pe sotul meu, dand ca adresa de domiciliu a sotului adresa respectivei proprietatii respective,unde a fost citat prin afisare,am aflat intamplator dintr-un cf si in martie anul acesta am copiat dosarul.Actiunea lor a fost respinsa in repetate randuri(reiese din dosar) pentru ca trebuiau sa depuna expertize,dar au repus pe rol si in final o instanta s-a pronuntat favorabil,atribuindu-i ei 60 %(pt ca fara acord si-au marit constructia atat interior cat si o terasa exact in fata geamurilor noastre).In urma cu 2 ani sotul meu le-a cerut sa predea cheile si le-a interzis accesul in locuinta,intre timp ei au facut demersul separarii ,uitand sa furnizeze adresa de domiciliu reala care este la 2000 de km,au patruns in locuinta pt a face evaluare imobilului fara acord sau aducerea la cunostinta,locuinta a fost subevaluata pt ca sulta sa fie cat mai mica,a fost degradata partea sotului in acelasi scop.Anul trecut am primit in sfarsit cheile cu mare greutate, am facut expertiza tehnica a imobilului si evaluarea daunelor,urmand ca sa demaram o actiune in instanta.Sotul meu considera ca faptele savarsite de fam coproprietarei sunt de natura penala.In afara de asta, trebuie sa anulam actiunea de separare incheiata in august 2009,despre care n-am avut cunostinta.Intre timp le-am adus o notificare prin executor judecatoresc care le pune in vedere sa inceteze anumite actiuni de incalcare a dreptului de proprietate pe care le comit incontinuu, cu mine ca mandatar al lui de a face reparatiile urgente,motiv, pentru care am ajuns de 3 ori sa depun plangere la politie,ei fiind 5 persoane si eu una.Am aflat de la politie abia acum ca pt respectiva notificare s-ar putea obtine o hotarare judecatoreasca prin ordonanta prezidentiala,dar se pare ca e prea tarziu ea datand din noiembrie anul trecut.Pentru noi situatia pare f.incurcata in acest moment,intrebarea este cum se procedeaza cu anularea sentintei de separare pe care au facut-o omitand as mentioneze adresa reala de domiciliu al sotului,exista un termen? Pt o actiune in penal cum se procedeaza?Adaug ca am preluat locuinta cu tevile de apa sectionate fiind nevoita sa fac o lucrare de separare f. anevoioasa si costisitoare,iar acum profitand de faptul ca sotul meu n-a putut inca sa vina, au inceput lucrari de mansardare.Va multumesc,Ada::help:
Partaj locuinta
Mara15
Ce se poate face in cazul unui proces de iesire din indiviziune solutionat in anul 2009, despre care coproprietarul parat nu a avut cunostinta de ... (vezi toată discuția)