buna ziua!
acum 10 ani,cind eram studenta,am facut un abonament orange pentru tatal mreu,pe numele meu...la citeva luni dupa aceasta,tatalui meu i s-a furat telefonul.mentionez ca pina atunci toate facturile au fost achitate.imediat dupa ce a constatat disparitia telefonului,tata m-a rugat sa sun la oprange sa il inchid pe motiv de furt,ceeea ce am si facut.dupa vreao 5 ani,am primit o scrisoare de la kasolventia cum ca as fi avut de plata cam 8 milioane lei vechi.am scris atunci firmei si am precizat ceea ce v-am arata mai sus,spunind ca fiind studenta,nu realizez venituri.abia acum am auzit din nou de ei,scrisoarea primita fiind de la eos ksi,in care se arata ca am 24 milioane vechi de achitat.ma ginhdesc sa anunt firma ca in toti acesti ani nu am primit o alta notificare si ca eu nu realizez alt venit decit alocatia de 40 ron ai copilului,nu detin bunuri pe numele meu.ce ma sfatuiti?
ma gindeam sa trimit in acest sens firmei o declaratie notariala car4e sa stipuleze veniturile mele si faptul ca nu detin proprietati sau altceva ce poate fi executat silit.va multumesc
Verificati mai intai daca opereaza prescriptia deoarece dreptul de a cere executarea silita in temeiul oricarui titlu executor se prescrie prin implinirea unui termen de 3 ani.
Prescriptia incepe sa curga de la data cind se naste dreptul de actiune sau dreptul de a cere executarea silita.
Din ceea ce ati relatat se pare ca a intervenit prescriptia dreptului la actiune motiv pentru care nu mai puteti fi subiect al unui astfel de raport juridic.