avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Schimbarea permisului de conducere cetatean ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Schimbarea permisului de conducere cetatean vest-european cu rezidenta in Romania

Stimate doamne, stimati domni,

va rog sa ma ajutati in problema sus-mentionata. Concret este vorba de un cetatean belgian cu permis de conducere german (schimbat in urma rezidentei indelungate in Germania). Cetateanul sus-mentionat s-a mutat recent in Romania, capatand rezidenta de la Autoritatea pentru Straini. Trebuie sa isi schimbe din nou permisul de conducere intr-unul romanesc?

Cu multumiri in avans,

DB
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 04:10, 18 August 2010
Permisele de conducere emise de statele membre UE sunt recunoscute reciproc (Directiva 2006/126/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20.12.2006, reformată).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis intr-o tara europeana clientX clientX In cazul unei persoane cu cetatenie romana, careia i-a fost anulat permisul de conducere in Romania, dar care poseda permis de conducere european, in ce ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere nemțesc M GEORGE M GEORGE Salutare:am si eu o intrebare:locuiesc in Germania am permis de conducere nemțesc din pacate mi a fost suspendat. Intrebare:pot conduce cu permisul de ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere obtinut in romania cu rezidenta in germania almeueumie almeueumie Buna,ma numesc Gabriel si sunt nascut in Sibiu.Am cateva probleme la care nu gasesc raspunsuri.In anul 2011 m-am angajat (temporar sau sezonier,nu cunosc exact ... (vezi toată discuția)