avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere nemțesc
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere nemțesc

Salutare:am si eu o intrebare:locuiesc in Germania am permis de conducere nemțesc din pacate mi a fost suspendat. Intrebare:pot conduce cu permisul de conducere cel românesc?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: flrpal , utilizator 23:37, 15 Mai 2020
Conform legislației din România nu aveți dreptul să posedați 2 permise de conducere dintre care unul eliberat de autoritățile străine.
Conducând cu permisul românesc riscați să vi se întocmească dosar penal pentru conducerea unui autovehicul având permisul de conducere suspendat.
Decizia vă aparține.
ing. Ioan Ciobanu
Nu stim cu ai putut sa ajungi in posesia a doua permise de Conducere!?Dar daca tot le ai ,nu e bine de loc. Acum ca lau suspendat pe ala nemtesc o sa te desluseasca ce reguli ai incalcat de ai ajuns cu doua permise. Macar fii destept si nu mai condu nicaieri deloc sa nu iti ingreunezi si mai grav situatia. Citeste DIRECTIVA 2006/126/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI
din 20 decembrie 2006
permisele de conducere (reformată)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis romanesc suspendat. pot circula in ro cu un alt permis/emis in alta tara? Arhipp Arhipp Buna. Mi-a fost suspendat permisul romanesc pentru o perioada de 90 zile. Detin dubla cetatenie (Romania si Republica Moldova). Pe langa permisul romanesc mai ... (vezi toată discuția)
Detinere 2 permise auto DanaSComan DanaSComan In 1991 o persoana a obtinut permis nemtesc in baza celui romanesc( a solicitat preschimbare) -la aceea data se afla in Germania solicitand azil politic. In ... (vezi toată discuția)
Permis auto Andrei96M Andrei96M Am permisul suspendat, adica sunt in proces de 2 ani si sigur o sa mi l anuleze.Locuiesc in italia, pot face scoala de soferi aici, si sa conduc doar aici pana ... (vezi toată discuția)