As dori sa - mi explice cineva daca este nevoie de un certificat de urbanism pentru un teren care il dau in garantie pentru un credit la banca. Terenul este evaluat de catre o firma specializata pe acest domeniu , firma aleasa de catre banca.
Ei imi cer un certificat de urbanism actualizat , insa acest certificat presupune depunerea unui plan de situatie cu ridicare topo +extras cf + plan pe teren + extras memoriu de la proiectant .
Eu pe terenul acela nu intentionez sa contruiesc absolut nimic. Mai e nevoie de memoriu de la proiectant ? Nu inteleg ce memoriu de la ce proiectant mi se cere ! Si nici planul de situatie cu ridicare topo nu inteleg ce este.
Prin certificatul de urbanism eliberat de Primarie, pe baza PUG-ului (plan urbanistic general) sau chiar a unui PUZ (plan urbanistic zonal - daca exista intocmit in acea zona), rezulta conditiile in care se poate construi in acest moment pe acel teren, daca exista interdictii dpdv urbanistic sau din alte considerente, deci practic acest certificat de urbanism ajuta firma respectiva cu care colaboreaza banca sa stabileasca o valoare "de piata" in acest moment a terenului dumneavoastra, fata de aceasta valoare urmand sa va acorde creditul pe care il solicitati
Planul de urbanism
b.stefan78
Vreau sa achizitionez un teren,banii o sa vina de la banca( credit bancar),banca printre alte documente imi solicita si plan de urbanism.Acum am citit pe net ... (vezi toată discuția)