avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptia

am o sora care in octombrie2003 a fost condamnata pt inselaciune la 3 ani si 6 luni.,in prezent este in strainatate.In ce an se prescrie si nu mai are probleme?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 00:07, 13 August 2010
Dupa 8 ani si 6 luni se prescrie executarea pedepsei de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare .
prescriptia se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
prescriptia executarii pedepsei se prescrie dupa 10 ani de la ramanerea definitiva a sentintei penale.
nu este vorba despre reabilitare aici.
elladomi a scris:

prescriptia executarii pedepsei se prescrie dupa 10 ani de la ramanerea definitiva a sentintei penale.
nu este vorba despre reabilitare aici.

:-/

Citez din Cod penal :

ART. 126
Termenele de prescripţie a executării pedepsei
(1) Termenele de prescripţie a executării pedepsei pentru persoana fizică sunt:
a) 20 de ani, când pedeapsa care urmează a fi executată este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea mai mare de 15 ani;
b) 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată, dar nu mai mult de 15 ani, în cazul celorlalte pedepse cu închisoarea;
c) 3 ani, în cazul când pedeapsa este amenda.

Deci rezulta ca prescriptia intervine in cazul de fata dupa 5 ani + pedeapsa aplicata ( adica 3 ani si 6 luni ) , in total , dupa 8 ani si 6 luni ...

Nu stiu de unde ati presupus ca ar fi vorba de reabilitare , intrucat nici in cazul reabilitarii judecatoresti nu ar corespunde acest termen ... nici cel indicat de dvs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cati ani se prescrie o pedeapsa? ContSters221480 ContSters221480 in urma unui accident de masina, condusa in stare grava de ebrietate( nefiind la primul incident), fara a fii vreo victima, a fost data o sentinta de 1 an si ... (vezi toată discuția)
Prescrierea RANYAtrans RANYAtrans Daca faptele sant 2007 Prima sentinta 2016 Incadrarea pana la 6 ani condamnare In ce data se prescriu faptele (vezi toată discuția)
Prescriere pedeapsa JULI5 JULI5 In anul 2004 in decembrie am fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare. In anul 2010 am depus o cerere de contestatie in anulare care mi'a fost respinsa. ... (vezi toată discuția)