avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate, restante, executari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate, restante, executari

Buna ziua!
Continuu si eu aleasi subiect al datoriilor neplatite catre banci.
Din varii motive, am ajuns la o supraindatorare catre banci. Nu mai fac fata. A restante peste restante, firmele de recuperare suna intruna. Le tot spun ca platesc cit pot si cum pot, dar nu prea gasesc intelegere. Ei vor tot creditorul odata. Nu am bani! Creditele sunt pe card si de nevoi personale, fara garantii. Care sunt amenintarile cele mai mari care ma pasc? Nu am apartament pe nume personal, nici masina, nici altceva. Pot veni sa-mi vinda mobila, computerul? Pot sa ma declar in faliment personal? Cum sa fac? Am ajuns sa dau la banci toti banii pe care ii cistig. Nu-mi pling de mila, dar uite ca asa au fost situaiile si m-am indatorat imens. Ce imi pot face aceste organisme? Pot ajunge in instanta? La judecata? Exista risc penal?
Cel mai recent răspuns: mauraanghel , utilizator 15:08, 12 August 2010
Inca nu exista legea falimentului personal.
In penal nu aveti ce cauta.

In rest, va pot executa silit. Nu aveti nici un bun, mobil sau imobil, nu au ce executa, dar pot astepta sa dobanditi ( de ex. sa va angajati si sa va popreasca veniturile). Ma indoiesc ca vor executa calculatorul sau bunuri din casa.
E momentul sa incetati platile partiale si sa sperati ca trec 3 ani si se implineste prescriptia.
Ce imi pot face aceste organisme? Pot ajunge in instanta? La judecata? Exista risc penal?

Situatie dvs este dificila dar creditorii nu pot face decat ceea ce prevedea legea.
Astfel daca nu detineti bunuri (mobile sau imobile) in proprietate creditorii nu au decat sa solicite poprirea veniturilor dvs prezente si viitoare in cotele stabilite de lege.
Atat timp cat aveti o carte de munca exista posibilitatea popririi veniturilor obtinute de dvs.
In instanta nu veti ajunge decat atunci cand creditorii vor solicita incuviintarea executarii silite prin poprire.
Nu exista motive pentru o eventuala raspundere penala.
Multumesc pentru promptitudinea si amabilitatea cu care mi-ati raspuns.
As mai avea o nelamurire. Spuneti undeva ca "In instanta nu veti ajunge decat atunci cand creditorii vor solicita incuviintarea executarii silite prin poprire". Adica? Aici as vrea, daca se poate, da detaliati putin.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme recuperatori minela minela in urma cu cateva luni am inceput sa fiu sunata de catre o firma de recuperare credite in legatura cu un credit al unei alte persoane cu adresa la acelasi ... (vezi toată discuția)
Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca alexandra_2010 alexandra_2010 am avut un contract la un operator de telefonie mobila,s-a reziliat,si acum a ajuns la suma de 3640lei. nu am platit aceasta suma si am primit aks o hotarare ... (vezi toată discuția)