avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

am un subiect un pic mai dificil,.stau in concubinaj de trei ani am un copil de 10 luni,nu ma inteleg cu sotul de foarte mult timp dar am zis k poate trece si va fii mai bine,copilul e pe numele lui si recunoscut de el,noi suntem in strainatate la munca iar copilul e acasa la mama mea,vreau sa il las,sa il parasesc dar vreau copilul,nu am situatie materiala dar am vointa,nici el nu are situatie materiala si pe langa asta mai are si dosare de furt,uz de fals si inselaciune,ce sanse am sa deschid un proces si sa il castig adica sa am copilul cu mine ,ce trebuie sa fac si ce sanse am sa pierd???:(( multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:44, 14 August 2010
daca ati locui in tara ar fi simplu findca ati inainta o actiune in instanta prin care ati solicita incredintarea tutelei minorului.insa asa e complicat ca sunteti plecata si copilul nu locuieste cu dvs. ar fi bine sa va angajati un avocat.
Dvs. trebuie sa cereti in instanta (din Romania) incredintarea minorului catre dvs.
Daca tatal este de acord, aveti mari sanse.
Daca tatal se opune si cere si el incredintarea copilului la el, atunci va decide instanta.
In orice caz, pentru a decide, instanta va cere Primariei de la domiciliul dvs. (din Romania) efectuarea unei anchete socilale acre sa verifice daca aveti posibilitati de crestere si educare a copilului.

Parintele la care nu ramane copilul va fi obligat sa plateasca pensie de intretinere pentru copil.

ps. Credeti ca tatal chiar va vrea copilul care oricum se afla la mama dvs?
Ultima modificare: Joi, 12 August 2010
smeagull, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
buna ziua.
avand in vedere trecutul destul de tumultuos al concubinului dvs., aveti sanse mari ca copilul sa va fie incredintat dvs.
chiar daca dansul nu este de acord ca minorul s avi se incredinteze dvs., instanta in mod cert va avea in vedere faptul ca tatal minorului este recidivist si are cazierul '"patat".
jurist Clement a scris:
Fara posibilitati de intretinere si educare,sansele sunt:
Nici una = Nici una

Sa inteleg ca mama nu va avea nicio sansa de a obtine custodia copilului sau?
De tata nici nu se mai pune problema,mai ales ca are si <<cazierul ,,patat">>,asa cum bine zice doamna av. roxanel
In cazul acesta ce se va intampla cu minorul in cauza?
Bunica materna poate obtine custodia nepotului? Daca da, in ce conditii?

Alte discuții în legătură

Tutela copil minor BogdanB87 BogdanB87 Buna ziua, La un divort la notar, de comun acord, unde s-a stabilit ca tutela copilului ramane la mama. Peste cativa ani se poate cere in instanta ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor adelinebac adelinebac locuiesc in germania alaturi de concubinul meu,parintii acestuia si fiul meu in varsta de 1 an si 6 luni,problema este ca in urma unei sederi in romania a ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil - concubinaj raluca533 raluca533 Buna-ziua. Am nevoie de un sfat. Am un copil dintr-o relatie de concubinaj de 6 ani. Copilul are aproape 5 ani si l-am crescut eu impreuna cu mama mea in casa ... (vezi toată discuția)