avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil - concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil - concubinaj

Buna-ziua. Am nevoie de un sfat. Am un copil dintr-o relatie de concubinaj de 6 ani. Copilul are aproape 5 ani si l-am crescut eu impreuna cu mama mea in casa parintilor mei. Acum copilul este cu mama mea, dar fostul meu concubin il ia la el de cate ori vrea si din cate mi-a povestit copilul nu prea se ocupa de el. Momentan lucrez in Italia cu contract as vrea sa iau si copilul dar tatal lui nu este de acord. Vreau sa deschid proces pt incredintarea copilului pt a reusi sa scot copilul din tara(l-am nascut in Italia, nu stiu daca acest lucru ma poate ajuta sau nu); dar pt a nu mai putea sa-l ia tatal lui la el se poate face ceva pt a-l lasa cu mama mea? Eu pot sa dovedesc ca lucrez cu contract in Italia si ca vin acasa la 3 luni. Tatal copilului este violent si consuma frecvent bauturi alcoolice. Ce este de facut? Multumesc anticipat.
va trebui sa solicitati in instanta incredintarea copilului catre dvs, spre crestere si educare .
daca instanta de judecata va va incredinta copilul dvs, prin hotarare definitiva si irevocabila nu veti avea nevoie de acordul tatalui sau pt a -l scoate din tara .
veti putea face acest lucru in baza hotararii judecatoresti .
iar daca fostul concubin doreste sa ia copilul la el si sa pastreze legatura cu acesta, va trebui sa solicite in isntanta drept de vizitare si stabilirea unui program de vizitare a minorului .
Multumesc pt raspuns. Dar pana se termina procesul de incredintare cum fac sa las copilul cu mama mea si el sa nu-l mai poata lua sa-l tina acasa la el?
In situatia dvs. ar fi bine sa solicitati odata cu incredintarea copilului si stabilirea domiciliului copilului la domiciliul dvs. Odata cu aceste cereri trebuie sa solicitati si stabilirea pensiei de intretinere pentru copil.

av.Ana Florea
nu am nevoie din partea ei de pensie al. ea este acum in prenatal,copilul are 11 luni,vreau sa stiu daca am sanse sa castig procesul?
Sunt suficiente premise pentru a va fi incredintat copilul dumneavoastra spre crestere si educare: istoria tatalui, care , din varii motive , cuprinde violenta si o dependenta de alcool , care conduce , intr-un final, la o relatie degradata intre tata si copil si stabilitatea dumneavoastra, in ceea ce priveste resursele materiale si o locuinta.

Existand o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , in vederea parasirii tarii , nu va fi necesar acordul tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot trece granita minorul daca imi este incredintat mie si tatal nu are drept de vizita dar hotararea mea nu este definitiva si irevocabila stirbumimi stirbumimi am o fetita de 2 ani si 11 luni imi este incredintata mie spre crestere si educare fostul concubin este obligat sa-i plateasca pensie alimentara 300 ron minora ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor durata coty2405 coty2405 prietena mea are un copil dintr-o alta relatie dar nu a fost casatorita cu tatal copilului. acum noi locuim in italia si am vra sa il aducem si pe copil dar ... (vezi toată discuția)
O mama disperata,cer ajutor daryo daryo am un copilas de 6 luni cu concubinul luindui si numele insa eu mam despartit cand avea doar 3 luni ,eu sunt maritata si acum nu pot sa mai scap de concubin ... (vezi toată discuția)