avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor durata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor durata

prietena mea are un copil dintr-o alta relatie dar nu a fost casatorita cu tatal copilului. acum noi locuim in italia si am vra sa il aducem si pe copil dar tatal ,care este si el in italia nu vrea sa faca acea procura . am vrea sa incepem procesul de incredintare a copilului si as vre sa stiu ce sanse sunt? tatal copilului nu a platit niciodata pensie alimentara iar copilul nu la vazut 3 ani copill avnd 4 ani cam cat dureaza un proces de acest fel . multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:46, 28 Aprilie 2009
Cea mai rapida varianta este obtinerea acordului (pentru a combate refuzul) printr-o hotarare judecatoreasca.
Daca doriti sa rezolvati mai mult, cel putin temporar, veti cere incredintarea cu obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.Spun temporar intrucat cu privire la incredintare, daca imprejurarile se schimba, este posibila reincredintarea.

Durata?din pacate dureaza. Termenele de judecata se acorda la un interval de o luna dar nu uitati ca in iulie si august este vacanta judecatoreasca.sa zicem, 5,6 termene dar nici un dosar nu este la fel ca celalat. Daca spuneti ca si tatal este in strainatate, avem si procedura cu strainatatea asa ca va dura.
Eu va sfatuiesc sa incercati sa obtineti intai acordul.

succes
av. Ileana Schwarz
si pt a obtine acest acord cum se procedeaza? pe mine nu ma intereseaza pensia . in cazul in care tatal nu se prezinta ce se intampla?
Daca va veti judeca in Romania puteti obtine hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului in urma unui proces.Apoi situatia se va rezolva.Incercati sa gasiti un avocat.
Daca urmeaza sa va judecati in Italia consultati un avocat din Italia.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca va opera incredintarea in favoarea mamei , iar tatal nici macar nu va solicita drept de vizita , existand o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , mama poate iesi din tara cu minorul fara acordul tatalui.

Odata recunoscut acest copil , are dreptul la intretinere pecuniara , prin plata unei pensii de intretinere , care poate atinge un plafon de 1/4 din veniturile ce au caracter de continuitate ale fostului concubin.

Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Politistii de frontiera permit iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau face dovada decesului celuilalt parinte.
Ar fi mai indicat sa va interesati de conditiile impuse de legile italiente referitor la stabilirea domiciliului minorului pe teritoriul Italiei. Este foarte posibil sa aveti nevoie de acordul tatalui in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un cetatean strain magal magal Buna ziua! Am un baietel de 2 ani rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Copilul sta cu mine, este recunoscut de tatal lui si ii plateste pensie alimentara. ... (vezi toată discuția)
Emigrare cu copil minor incredintat dausioana dausioana sunt divortata si prin sentinta definitiva si irevocabila mi s-a incredintat minorul de 4 anisori.intrebarea mea este daca pt a pleca in sua definitiv cu ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui copil minor ianej2002 ianej2002 Buna ziua tutror. Am urmatoarea speta: am obtinut hotarare judecatoreasca legalizata, pri ncare mi s-a incredintat fetita mea in varsta de 9 ani. Nu am fost ... (vezi toată discuția)