avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... manual de operare
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

manual de operare

Buna ziua,
Doresc sa obtin un punct de vedere obiectiv, privitor la modalitatea de protejare a manualelor de operare aferente programelor pt calculator. Astfel, pt. ca acestea sa beneficieze de protectia L. 8/96 (asa cum programele deja sunt inregistrate si beneficiaza de aceasta protectie), trebuie sa completez si pt acestea cateva formulare de la ORDA? sau sunt protejate implicit? Care e modalitate de atentionare a utilizatorului programului + manualul aferent, privitor la faptul ca inclusiv manualul nu se poate multiplica? doresc sa scriu pe manual: "copyright". E in regula sau trebuie mai inainte sa le inregistrez?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 16:26, 18 August 2010
Pai manualul respectiv nu vine cu programul care oricum este sub incidenta drepturilor de autor ?
Bine inteles ca DA doar ca sunt protejate distinct. E protejat doar programul (nu include manualul de operare). Doresc sa protejez info din manualul de operare pt ca acesta sa nu poata fi multiplicat si dat unui oarecare ce sa utilizeze info din manual (ce contine date despre prog. si img din prog.).
E cam ciudata situatia. Manualele de utilizare se pun la dispozitie in mod gratuit. Ca doar n-ai ce face cu manualul daca nu ai si soft-ul.
Totusi respectivul inscris ar putea fi trecut ca documentatie, caz in care ar putea fi protejat separat, cu drepturi de autor separate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protejare traducere svarga svarga Reprezint, in Romania, ca firma, o companie austriaca, pentru distributia si asistenta tehnica a unei aplicatii software. Manualul de utilizare al aplicatiei ... (vezi toată discuția)
Drepturi ebook rl_lucian rl_lucian Buna ziua, Cu eforturi considerabile am reusit sa elaborez un ebook pe care as dori sa il comercializez prin intermediul internetului. Nu doresc ... (vezi toată discuția)
Ce se poate vinde fara a fii pfa/persoana juridica sorinn1 sorinn1 1. Vreau sa va intreb ce se poate vinde fara a fii PFA/persoana juridica. Ma refer la anunturile de pe net - vand telefon, vand alt obiect pe care il detin, ... (vezi toată discuția)