avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In drept :art 282-298 C.pr.civ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In drept :art 282-298 C.pr.civ

Am primit o citatie in care Primaria face apel contra unei Sentinte civile care hotareste emiterea unei Dispozitii noi favorabile pentru o constructie demolata.Primaria .in motive de apel sustine <in fapt>ca doar faptul ca acea constructie este in anexa Decretului 463/84 nu demonstreaza proprietatea aceleia;dar Legea 247/2005 introduce art 221 pt. Legea 10/2001tocmai cu acest lucru.
In final ,Primaria cere admiterea apelului,shimbarea sentintei si respingerea contestatiei asupra Dispozitiei actuale.Apoi scrie:
IN DREPT :282-298 C pr.civ.
Va rog sa-mi explicati la ce se refera si ce legatura are cu cele de mai sus acest "IN DREPT"
Cel mai recent răspuns: negut , utilizator 18:25, 19 Martie 2011
'' in drept'' inseamna articolele din codul de procedura civila pe care primaria si-a motivat apelul.
Art. 282-298 Cod proc. civ. contin prevederile legale pt exercitarea apelului ( termen, conditii etc.).
"In drept" adica pe aceste prevederi din cod se intemeiaza exercitarea apelului. Nu inseamna decat ca e legal sa faci apel, conform prevederilor legale in vigoare.
Multumesc ca mi-ati raspuns. Din ce ati scris inteleg ca in Intimpinarea pe care trebuie sa o fac ca raspuns la motivele de apel ale Primariei nu trebuie sa ma leg de aceste art.282-298.O zi buna !
De fapt, prin intampinare criticati motivele pentru care administratia publica locala a declarat apel impotriva sentintei prin care vi s-a dat dreptate, si, sustinanand pertinent, temeinic si legal acele critici, trebuie sa convingeti instanta de apel ca intimata-apelanta nu are dreptate solicitand respingerea apelului. Succes!
ar fi bine sa va angajati un avocat care sa va formuleze intampinare.

Alte discuții în legătură

Litigii de munca ContSters427129 ContSters427129 Buna ziua. Admite apelul declarat de Institutul XX împotriva sentintei civile nr. 244/10.02.2016 a Tribunalului Iasi, sentintă pe care o schimbă în ... (vezi toată discuția)
Apelul: comunicarea motivelor, obligativitatea angajãrii unui avocat, depunerea întâmpinãrii comerciantu comerciantu un proces cistigat in stadiul de ,,fond,, piritul a facut ,,apel,, (10/01/2014) intrebarea mea este cind voi primi comunicarea din partea judecatoriei ? pentru ... (vezi toată discuția)
Ce se judeca in apel? atomol atomol Buna seara! am avut un proces legat de o proprietate , instanta s-a pronuntyat ,pe fond ,am castigat in sensul ca s-a respins cererea reclamantului ,cu drept ... (vezi toată discuția)