Am primit o citatie in care Primaria face apel contra unei Sentinte civile care hotareste emiterea unei Dispozitii noi favorabile pentru o constructie demolata.Primaria .in motive de apel sustine <in fapt>ca doar faptul ca acea constructie este in anexa Decretului 463/84 nu demonstreaza proprietatea aceleia;dar Legea 247/2005 introduce art 221 pt. Legea 10/2001tocmai cu acest lucru.
In final ,Primaria cere admiterea apelului,shimbarea sentintei si respingerea contestatiei asupra Dispozitiei actuale.Apoi scrie:
IN DREPT :282-298 C pr.civ.
Va rog sa-mi explicati la ce se refera si ce legatura are cu cele de mai sus acest "IN DREPT"
Art. 282-298 Cod proc. civ. contin prevederile legale pt exercitarea apelului ( termen, conditii etc.).
"In drept" adica pe aceste prevederi din cod se intemeiaza exercitarea apelului. Nu inseamna decat ca e legal sa faci apel, conform prevederilor legale in vigoare.
Multumesc ca mi-ati raspuns. Din ce ati scris inteleg ca in Intimpinarea pe care trebuie sa o fac ca raspuns la motivele de apel ale Primariei nu trebuie sa ma leg de aceste art.282-298.O zi buna !
De fapt, prin intampinare criticati motivele pentru care administratia publica locala a declarat apel impotriva sentintei prin care vi s-a dat dreptate, si, sustinanand pertinent, temeinic si legal acele critici, trebuie sa convingeti instanta de apel ca intimata-apelanta nu are dreptate solicitand respingerea apelului. Succes!
Ce se judeca in apel?
atomol
Buna seara! am avut un proces legat de o proprietate , instanta s-a pronuntyat ,pe fond ,am castigat in sensul ca s-a respins cererea reclamantului ,cu drept ... (vezi toată discuția)