avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoasterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoasterea copilului

am un baietel de 11 luni si tatal ma tot amana cu recunoasterea lui.:(( cat timp am eu la dispozitie ca sa il oblig prin instanta pe tata, sa-si recunoasca copilul???? tatal baiatului e concubinul meu de mai bine de 8 ani.

merci
actiunea apartinand copilului este imprescriptibila.
astfel, dvs. puteti investi instanta cu o astfel de actiune in nume copilului.
Termenul de 1 an poate curge de la ultima prestatie a intretinerii copilului sau de la data incetarii convietuirii.
Asa cum au amintit colegii mai sus , actiunea poate fi exercitata oricand de catre copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate si pensie alimentara claudiacata24 claudiacata24 Buna dimineata, a-si dori sa stiu ce ar trebui sa fac pt al da in judecata pe cel care nu a vrut sa-si recunoasca copilul, aducandu-mi la cunostinta decizia ... (vezi toată discuția)
Paternitate si pensie alimentara dellya dellya Am o fetita de 1 an si 3 luni rezultata dintr-o relatie mai putin serioasa si la nasterea ei tatal,asa cum era de asteptat nu a recunoscut-o! Intrebarea mea e ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere stabilire paternitate?!? cameleon cameleon As dori sa stiu daca exista un termen de prescriere al paternitatii.Copilul are aproape 3 ani si tatal \\"intarzie\\" probabil voit sa recunoasca copilul pe ... (vezi toată discuția)