Avem o problema in familie. Socrii mei cred ca vor sa-i faca cumnatei mele un contract de vanzare cumparare pt un apartament in Bucuresti.Ei considera ca sotul meu si cu mine avem casa si nu mai avem nevoie de la ei de nimic.Casa in care locuim noi este bunul meu de dinainte de casatorie.Ei s-au mutat acum la tara pt ca sora sotului meu sa ramana in acel apartament.
Intrebarea mea este daca sotul meu nu ar avea nici un drept acolo?Este clar ca dc i-ar face contract de vz cumparare ar fii doar pe hartie pt ca ea nu ar platii nimic pe el.Ce am putea face noi in acest caz?
Dupa decesul unuia dintre ei am putea contesta acest act?
Va multumesc
Da, doar dupa decesul parintilor, sotul dvs. va putea incerca , printr-o actiune in instanta,sa demonstreze faptul ca nu a existat o vanzare , ci o donatie deghizata, pe considerentul neplatii unui pret, care este de esenta vanzarii.
Puteti dupa decesul unuia sa atacati actul in instanta.
Vanzarea-cumpararea intre parinti si copii poate fi asimilata donatiei si astfel se solicita de catre ceilalti mostenitori reductiunea liberalitatilor excesive.
Sotul dvs. va recupera rezerva succesorala care i se cuvine.
Succesiune
ang671
buna ziua,
problema este urmatoarea:apartamentul in care locuiesc este trecut pe numele cumnatului cu uzufruct la soacra mea.socrul a murit acum un an.trebuie ... (vezi toată discuția)
Mostenire
mar24a
Buna ziua,
daca ambii parinti traiesc si vor sa faca acte de mostenire la unul din copii(chiar daca sunt mai multi copii),este nevoie si de acordul ... (vezi toată discuția)