avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot primi autorizizatie de constructie pe un teren cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot primi autorizizatie de constructie pe un teren cu deschiderea mai mica de 8 metri

detin un teren in orasul bacau cu o deschidere la strada de aproximativ 7 metri.Pe acest teren se afla o casa veche in care am locuit pana anul trecut.Dupa multe batai de cap am obtinut o autorizatie de consolidare+mansardare,dar in timpul lucrarilor casa sa daramat si am inceput de la zero.Un vecin a facut o sesizare la primarie si ma actionat in instanta pe motivul ca noua constructie(nefinalizata) ar fi construita pe hatul dintre mine si curtea lui(ceea ce nu este adevarat) si al doilea motiv ar fi ca am incalcat acordul pe care si la dat inainte de obtinerea autorizatiei privind consolidarea si nu demolare+constructie.Acum cei de la primarie miau dat o amenda pentru nerespectarea proiectului si mau sfatuit sa cad la o intelegere cu el.El de asemenea cerand in instanta si sistarea lucrarilor.Procesul intentat im potriva mea este justificat legal?Se poate elibera autorizatie de constructie pe acel teren? va multumesc si astept sfatul vostru
Cel mai recent răspuns: Mihaly Alexandru-Martin , utilizator 17:47, 8 Decembrie 2017
Buna seara,am cumparat un teren de 700mp.cu deschidere stradala de 8,04 ml.Am primit primit CERTIFICAT DE URBANISM construire CASA DE LOCUIT PARTER,pe urma am dat pt.aprobare toate documentatia ce e nevoie pt.obtinerea AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE.Dupa cum amprimit autorizatia am inceput lucrarea sa am apa dela 150 ml. si curent electri 100 ml.gard si poarta 150 ml.in jurul terenului,pt.ca lipsa lor nu amputut inceperea construiea casei.Cand am reusit de toate sa putem incepe constructia,de la primarie am primit DISPOZITIA privind REVOCAREA autorizatiei de construire emis de primarie.Am facut o plangere catre primarie inpotriva revocare dar mia raspuns co terenul trbuie sa fie minimum 700 mp.si 12 ml.deschidere stradala.Mentionez ca in certificatul de urbanism nu e nici o mentiune in privinta asta.Intrebarea mea este ca am posibilitate sa construiesc casa si daca da atunci in ce conditii.Multumesc frumos. Mihaly A.-Martin.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
Mihaly Alexandru-Martin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan ContSters135021 ContSters135021 As vrea sa stiu si eu daca este vreo lege scrisa in care un teren intravila nu poate fi mai mic de 12 ml la strada? (vezi toată discuția)
Teren deschidere mica ioanagiurgiu ioanagiurgiu Buna, Detin un teren intravilan cu deschidere de 10.6 m. In incercarea de a obtine autorizatie de constructie mi s-a spus ca nu pot construi decat pe ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie case jten jten Se poate obtine pe cale legala certificatul de urbanism pentru un teren cumparat in 2010, inainte de modificarea regulamentului general de urbanism care ... (vezi toată discuția)