avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre abandonul paternal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre abandonul paternal

Fratele meu este divortat iar cei 2 copii rezultati din casatorie sunt in grija mamei copiilor,stabilindu-se prin hotarire judecatoreasca definitiva plata unei sume de catre tata.Acesta a plecat in Spania si nu si-a achitat datoria fata de copii.Acum sotia a facut plangere la politie in jud. HD,acolo locuieste iar eu si mama mea am fost chemete la politie in Bistrita,unde locuimim noi.Noi nu mai avem nici o stire de la el,nici macar nu stim unde anume in Spania sau daca mai este acolo.Mama mea este bolnava cu inima,nici nu se poate deplasa.Ne poate reveni noua vreo obligatie?
Va multemesc. PS. Divortul s-a pronuntat in ianuarie 2000.
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 19:58, 12 August 2010
Ati fost chemate doar pentru a da relatii despre locul unde se afla tatal copilor, dvs si mama fiind rudele cele mai apropiate. .
Dupa plangerea de abandon formulata de mama copiilor, a inceput cercetarea penala, respectiv cautarea tatalui copiilor... pentru ca este o infractiune..
Dvs nu aveti nici o obligatie, doar aceea sa nu cumva sa tainuiti, daca cumva stiti unde se afla el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor BIANCA_MARIO MOISE BIANCA_MARIO MOISE buna seara, dau o pensie alimentara de 800 de ron,fetitei mele de 16 ani ,fata e incredintata fostei soti,acum o luna fata mea a parasit tara si a plecat la o ... (vezi toată discuția)
Abandon de domiciliu familiar Agavrilesei  Alexandra Agavrilesei Alexandra Buna seara, as dori sa inteleg ce fel de plangere se poate face impotriva unei mame care si-a abandonat domiciliul familiar lund cu ea unul din copii minori si ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor mary2013 mary2013 Buna ziua,in urma unui divort,daca ar fii,cui ii s-ar incredinta custodia copiilor minori,daca eu ,mama,nu am casa,si un servici stabil deocamdata,iar tatal ... (vezi toată discuția)