Patronul firmei mi-a cerut sa imi dau demisia; ce motiv ar putea invoca, in cazul in care as refuza?
Am lucrat in firma timp de doi ani, nu am avut probleme disciplinare / profesionale, iar chiar in preziua concedierii primisem o marire substantiala de salariu.
Mentionez ca totul a intervenit pe fondul unui conflict intern la locul de munca (un motiv pueril: sefa nu a putut trece fizic de scaunul meu.)
Nu va poate obliga sa va dati demisia. Demisia e un act unilateral de vointa. Va poate concedia angajatorul invocand alt temei juridic. Si desigur puteti contesta decizia de concediere la tribunal sectia litigii de munca.
Va multumesc pentru raspuns!
Este adevarat ca, in cazul in care invoca nepotrivirea profesionala, ar urma o ancheta a ITM si ar trebui sa incerce sa imi ofere un alt post in firma, pe masura competentelor mele profesionale?
sa invoce lipsa dvs de competenta profesionala pe postul ocupat de dvs? cam greu de probat daca exista o fisa a postului dvs unde se specifica clar obligatiile dvs profesionale, obligatii pe care sunt sigura ca le indepliniti.
Cu o zi inainte de a primi vestea, semnasem actul aditional pentru marirea salariului.
Daca imi depun demisia, voi fi remunerata pentru cele 20 zile lucratoare de preaviz cu salariul vechi, sau cu cel nou?