avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce motiv vor invoca, daca nu imi dau demisia?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce motiv vor invoca, daca nu imi dau demisia?

Patronul firmei mi-a cerut sa imi dau demisia; ce motiv ar putea invoca, in cazul in care as refuza?
Am lucrat in firma timp de doi ani, nu am avut probleme disciplinare / profesionale, iar chiar in preziua concedierii primisem o marire substantiala de salariu.
Mentionez ca totul a intervenit pe fondul unui conflict intern la locul de munca (un motiv pueril: sefa nu a putut trece fizic de scaunul meu.)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:49, 14 August 2010
Nu va poate obliga sa va dati demisia. Demisia e un act unilateral de vointa. Va poate concedia angajatorul invocand alt temei juridic. Si desigur puteti contesta decizia de concediere la tribunal sectia litigii de munca.
Va multumesc pentru raspuns!
Este adevarat ca, in cazul in care invoca nepotrivirea profesionala, ar urma o ancheta a ITM si ar trebui sa incerce sa imi ofere un alt post in firma, pe masura competentelor mele profesionale?
sa invoce lipsa dvs de competenta profesionala pe postul ocupat de dvs? cam greu de probat daca exista o fisa a postului dvs unde se specifica clar obligatiile dvs profesionale, obligatii pe care sunt sigura ca le indepliniti.
Cu o zi inainte de a primi vestea, semnasem actul aditional pentru marirea salariului.
Daca imi depun demisia, voi fi remunerata pentru cele 20 zile lucratoare de preaviz cu salariul vechi, sau cu cel nou?
remuneratia pe cele 20 de zile va fi conform cu marirea salariala.

Alte discuții în legătură

Cine face legea in lumea noastra salamanca salamanca Sunt disperata si am nevoie de un sfat La firma unde lucrez se fac disponibilizari acum in ianuarie. Eu sunt angajata de 9 ani dar mereu patronul a avut un ... (vezi toată discuția)
Rog urgent demisie!! a_gmona a_gmona Mi-am trimis demisia in data de 21.12.2006 conf art. 79.8., prin posta cu confirmare de primire, cerand ca raporturile de munca sa inceteze cu data de ... (vezi toată discuția)
Demisie neacceptata. atunci cum plec? Hadryana Hadryana Actualul meu angajator nu vrea sa accepte demisia cu acordul partilor pe care i-am cerut-o incepand cu data de 5 octombrie, de cand viitorul angajator m-ar ... (vezi toată discuția)