avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine face legea in lumea noastra
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine face legea in lumea noastra

Sunt disperata si am nevoie de un sfat
La firma unde lucrez se fac disponibilizari acum in ianuarie. Eu sunt angajata de 9 ani dar mereu patronul a avut un ghimpe impotriva mea deoarece nu i-am acceptat avansurile.
Acum a intetit sicanele asupra mea sa ma aduca in situatia de a-mi da singura demisia...
A dat prime la angajati, eu cu vechime de 9 ani am luat cat doamna care face curat in firma iar 2 angajati de anul trecut au luat de 3 ori mai mult ca mine, vine si-mi spune ca trebuie sa-i fac un raport in ultimele 5 minute iar apoi pleaca acasa iar a doua zi desi il are pe birou la prima ora se ia de mine cum ca nu l-am terminat cand trebuia.
Imi cauta motive sa ma dea afara ca fiind indisciplinara.
Intrebarea este daca ma da afara din motive disciplinare pe care el le invoca cum vrea mai beneficiez de somaj??
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 23 Decembrie 2008
Pentru incetarea contractului de munca pentru motive ce tin de persoana salariatului _ indisciplina _ nu se poate acorda indemnizatie de somaj si nici in cazul demisiei.
Doar pentru comun acord si motive ce tin de persoana angajatorului
ladyk a scris:

Pentru incetarea contractului de munca pentru motive ce tin de persoana salariatului _ indisciplina _ nu se poate acorda indemnizatie de somaj si nici in cazul demisiei.
Doar pentru comun acord si motive ce tin de persoana angajatorului

Nici in cazul acordului comun sau din motive care tin de persoana salariatului.

Somajul se acorda in cazul desfacerii CIM pentru motive neimputabile salariatului. Cum ar fi concedierea ca urmare a desfintarii postului sau necorespundere profesionala.
Incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, este una din conditiile care da dreptul fostului salariat sa beneficieze de somaj (motive neimputabile salariatului).

Desfacerea disciplinara a c.i.m. sau incetarea c.i.m. prin acordul partilor nu intra in aceasta categorie.

Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare in legatura cu demisie si concediere csurlee csurlee Buna ziua Nu stiu ce safac ... acun de ceva timp (cateva ore) am aflat ca poate o sa fiu data afara de la firma la care lucrez. mi s-a sugerat sa-mi dau ... (vezi toată discuția)
Somaj mariusastra mariusastra Buna ziua am o întrebare muncesc la o firma de 5 ani daca firma mă concediază pe ce motiv vor ei chiar și indisciplinat sau că nu mi fac norma pe zi mă ... (vezi toată discuția)
Prin acordul partilor poti beneficia de somaj? condemi condemi Buna seara, Poate sa-mi raspunda cineva la o intrebare?\\\"de ce o pers care pleaca dint-o firma prin acordul partilor nu poate beneficia de ... (vezi toată discuția)