avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prin acordul partilor poti beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prin acordul partilor poti beneficia de somaj?

Buna seara,

Poate sa-mi raspunda cineva la o intrebare?"de ce o pers care pleaca dint-o firma prin acordul partilor nu poate beneficia de somaj?"

Sa spun ca acest acord este venit mai mult din partea angajatorului, care-ti comunica printr-un telefon sa te prezinti a doua zi la RU, iar acolo te informeaza ca de maine nu mai au nevoie de serviciile tale, dar pt acest fapt te plateste cu doua salarii (numai sa pleci); fiind vorba de o multinationala (mai precis o banca), care daca ar da un anunt de disponibilizari si-ar pierde din "reputatie".

Nu mi se pare corect muncind 10 ani, 4 ani avand la ultimul loc de munca, sa ai securea deasupra capului, sa fi constrins sa-ti dai demisia si sa nu primesti somaj;

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 19 Ianuarie 2009
Nu există acord venit mai mult din partea angajatorului. Acordul înseamnă întîlnirea voinţei părţilor. Dacă nu doreaţi să vă daţi acordul, nimeni nu vă putea obliga, urmînd ca angajatorul să dispună disponibilizarea.

Aţi greşit semnînd actul. Păstrarea reputaţiei băncii nu poate fi mai importantă decît interesele dumneavoastră.

Liviu S.Bordaş
Trebuie spus ca un salariat nu poate fi constrans sa demisioneze sau sa faca cerere de incetare CIM. Ati acceptat sa faceti cerere de incetare CIM si sa primiti salarii compensatorii ca drept multumire. Daca un salariat nu doreste sa scrie demisia sau cererea angajatorul nu are cei face si daca nu are nevoie de serviciile lui sa reduca postul si sa concedieze salariatul conform legii.
Somajul nu se acorda pentru un contract incetat prin acordul partilor pentru ca a renuntat de buna voie la locul de munca.
Si daca oricum te dau afara de ce sa mai semnezi demisia?Eu n-as lasa loc de buna ziua!M-as certa cu ei, pt.a si asa nu mai ai nimic de pierdut.
condemi a scris:

Buna seara,

Poate sa-mi raspunda cineva la o intrebare?"de ce o pers care pleaca dint-o firma prin acordul partilor nu poate beneficia de somaj?"

Sa spun ca acest acord este venit mai mult din partea angajatorului, care-ti comunica printr-un telefon sa te prezinti a doua zi la RU, iar acolo te informeaza ca de maine nu mai au nevoie de serviciile tale, dar pt acest fapt te plateste cu doua salarii (numai sa pleci); fiind vorba de o multinationala (mai precis o banca), care daca ar da un anunt de disponibilizari si-ar pierde din "reputatie".

Nu mi se pare corect muncind 10 ani, 4 ani avand la ultimul loc de munca, sa ai securea deasupra capului, sa fi constrins sa-ti dai demisia si sa nu primesti somaj;

Multumesc anticipat,

Incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. nu da dreptul salariatului sa beneficieze de somaj.
Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj este necesar ca incetarea c.i.m. sa se faca pentru motive neimputabile salariatului, in baza urmatoarelor articole :art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere contract de munca dupa revenire concediu crestere copil ionela mitrache ionela mitrache buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca din revenire CCC nu te mai primeste angajatorul cu ce litera se poate desface CIM pt a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz - bugetar dust_in_the_wind dust_in_the_wind Este posibil sa imi dau demisia fara a mai fi nevoie sa mai treaca nu stiu cate zile de preaviz? Demisia trebuie motivata, sau e suficienta informarea ... (vezi toată discuția)
Cine face legea in lumea noastra salamanca salamanca Sunt disperata si am nevoie de un sfat La firma unde lucrez se fac disponibilizari acum in ianuarie. Eu sunt angajata de 9 ani dar mereu patronul a avut un ... (vezi toată discuția)