avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scoatere din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scoatere din indiviziune

buna. am cumparat in 2006 un apartament de 65 mp impreuna cu 61 mp teren cota indiviza dintr-un total de curte de 184. mentionez ca acei 61 mp reprezinta 1/3 din 184. suprafata totala a imobilului este de 278mp. pot sa fac scoatere din indiviziune? si care sunt pasii, in conditiile in care, se pare ca pe suprafata de curte de 184 mp sunt doar 3 proprietari, iar in cladire sunt 5 proprietari. eu am mentionati in actul de vanzare-cumparare suprafata de teren si e trecuta si in cartea funciara.
Cel mai recent răspuns: Dinga Claudiu , Avocat 00:56, 13 August 2010
nu cred ca va accepta instanta, va va pune sa stati in starea de inviziune fortata.
Daca nu exista o posibilitate practica de partajare in natura a terenului, atunci adio iesire (nu scoatere:">)in indiviziune. Sunteti in situatia identica celei in care aveti o cota indiviza asupra casei scarii de la bloc dar, in mod evident, nu o puteti partaja, fiind un spatiu de folosinta comuna. Just my 2 cents!:">
nu cred ca va accepta instanta, va va pune sa stati in starea de inviziune fortata.
:O Ma intreb cum o face instanta investita cu o cerere de iesire din indiviziune sa "puna" omul sa stea in indiviziune...#-o
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune teren comun bloc AnittaClaudia AnittaClaudia Buna seara, In primul rand rog moderatorii sa schimbe forumul in cazul in care nu m-am adresat unde trebuie. In al doilea rand va multumesc tuturor celor ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)
Teren in proprietate, dar la care au acces si vecinii. Valentin2222 Valentin2222 Buna ziua, Am cumparat un apartament intr-un bloc de 2 etaje, unde apartamentul de la parter are si o curte (teren) in proprietate, ingradita, cu acces ... (vezi toată discuția)