Am avut azi o problema cu o casa de schimb valutar din Timisoara. Vreau sa stiu daca pot face ceva:
Vroiam sa schimb vreo 2000 EUR si am cautat casa de schimb care ofera cursul
cel mai bun. Si am gasit una la care era afisat cursul bun. Nu m-am uitat pe
bonul pe care mi l-a dat la semnat... si dupa ce mi-a dat banii am vazut ca
mi-a dat cu un curs super mic (2.89 fatza de 3.49).... am pierdut vreo 10 milioane... Nu a vrut sa-mi dea banii inapoi dupa ce mi-am dat seama... si a zis ca sa-l sun pe patron ca ei afiseaza cursul corect.
Am sunat la protectia consumatorului si mi-au zis ca shtiu casa de schimb dar
ca nu au ei ce face. Afara ei pun 2 tabele... una cu cursu de schimb de la
euro si unu de la cecuri... insa sunt asha de deshtept puse incat cred ca 90%
din persoane vad cursul de la cecuri si vin sa vanda euro la ei. Pe o
pancarta scrie
------------
Vanzare
euro
Cumparare (mic scris.. cu acceasi culoare)
--------------
si pe celalalta care e pusa chiar langa:
------------
Cumparare
cecuri
Vanzare
-------------
Deci e clara intentia de a frauda pe cei care semneaza ca primaru (cum am
semnat eu)
Credeti ca pot face ceva? Nu mi-e atat de bani ci de faptul ca aia fac frauda si
nimeni nu face nimic.... aia de la protectia consumatorului shtia tot... cica
nu au ce le face ca pancartele sunt legale...
Mi s-a intamplat si mie la Constanta,ei(societatea sau ce-or fi )au cumparat sau subanchiriat un spatiu de la o firma consacrata de schimb unde oamenii n-au avut niciodata probleme.Vazand totusi un curs f atractiv ( ACESTA ESTE PRIMUL SEMN PT A VA INGRIJORA !!!) am intrebat daca AU COMISION...Au spus NU ceea ce pana la urma este corect si atat.Dupa care mi s-a intamplat exact acelasi lucru ca si dvs.Ma gandeam ca aceasta firma va fi descoperita si eliminata de pe piata.Gresit,ea a mai dainuit acolo un an,pana i s-a dus vestea ca " tzepuieste" si oamenii ii ocoleau sistematic.Legea este inca neclara si pot scapa eventual cu o amenda.Dar cel mai sigur element de a recunoaste astfel de " case de schimb."...ELE INTOTDEAUNA FUNCTIONEAZA IN SPATII F MICI si in plus de asta sunt " dotate " cu BODIGUARD.Acesta este elementul major de recunoastere.