avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... violare intimitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

violare intimitate

Buna ziua ! Vecinul meu locuieste intr-o casa care are geamuri cu vedere la curtea mea ,si datorita acestui fapt i-mi violeaza intimitatea deoarece vede tot ceea ce fac si daca ceva nu-i convine i-mi atrage atentia,in loc sa-si vada de ale lui.Pot sa-l oblig prin justitie sa-l determin sa-si acopere geamurile cu zidarie ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: victor1906 , utilizator 09:08, 13 August 2010
Art. 612 din Codul civil zice cam asa:

Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietatii ingradite sau neingradite a vecinului sau, de nu va fi o distanta de 19 decimetri intre zidul pe care se deschid aceste vederi si proprietatea vecina.
Asadar, la ce distanta fata de [proprietatea dvs. se afla fereastra? Si mai ales, de cat timp sunteti vecini? Este important de stiut fiindca, daca acewle ferestre c u vederea spre dvs. exista de mai bine de 30 de ani, posibil ca aceasta servitute de vedere sa fi fost dobandita prin scurgerea timpului- prin uzucapiune.
Faptul ca va sicaneaza si ,,trage cu ochiul " la activitatile dvs. , nu este normal.
Vecinul are vedere directa la curtea mea si vede continuu toate activitatile mele ceea ce nu este normal cum spuneti Dvs. deci ,violeaza intimitatea si cred ca pot sa-l chem in justitie sa-si acopere geamurile cu zidarie , sau daca se face un zid -paravan pe cheltuiala cui ,a mea sau a vecinului indiscret ?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta de construire locuinta fata de hotar gaskoe gaskoe Bun gasit. Doresc sa construiesc o locuinta P+M. Partea din spate a casei are, conform schitelor din proiect, distanta de 90 cm fata de hotar. Dirigintele ... (vezi toată discuția)
Geamuri mate sotir sotir distanta dintre gardul vecinilor si casa mea este de 30 de cm vor avea castig de cauza an instanta dak eu am geamuri mate catre ei???? (vezi toată discuția)
Distanta dintre locuinte li_a_she li_a_she ma judec de 4 ani cu un vecin care si-a facut o anexa la 27 de cm de zidul casei mele din cauza aceasta cand ploua apa se scurge pe peretii mei , nu pot nici ... (vezi toată discuția)