Buna ziua! Am o problema cu un client debitor; i am emis o factura de 8000 lei, din care a platit 5000 lei, insa restul de plata nu l va mai achita, mai ales ca s a si prescris dr de a l actiona in instanta.Intrebarea mea e cum as putea sa scad cumva restul ala din contabilitate pentru a nu mai plati impozit.Mentionez ca nu am cunostinte de contabilitate, deci....Ma gandeam ca as putea sa fac un proces verbal de conciliere in care sa invoc faptul ca s au micsorat costurile contractului pe parcursul desfasurarii lucrarilor...
din contabilitate nu se poate scade asa.. faptul ca nu ati facut nimic ptr a recupera banii de la debitorul rau paltnic, va este imputabil si din punctul de vedere al organelor de control financiar dvs sunteti de vina ca nu ati recuperat creanta in termenul de 3 ani.. un proces verbal de constatare a prescriptiei respectivei creante, va ajuta sa scadeti suma din contabilitate, dar nu va absolva de vina pentru inactiune
exista UG 119/2007 care permite recuperarea datoriei comerciale numai pe baza facturii.cautati pe net un model de cerere pt emiterea unei ordonante de plata si cu o copie a facturii depuneti-o la judecatoria in raza careia isi are sediul respectivul care nu v-a mai platit.costa doar 39lei taxa de timbru. si asa scapati si la un eventual control sau mai bine poate va recuperati banii
Datorii anaf
VL999
Am depus cerere de dizolvare/lichidare SRL care nu are active si pasive dar are stoc si lucrari in curs de executie povenite din 2009(TVA19%).A venit control ... (vezi toată discuția)