avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... proces verbal de conciliere
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

proces verbal de conciliere

Buna ziua! Am o problema cu un client debitor; i am emis o factura de 8000 lei, din care a platit 5000 lei, insa restul de plata nu l va mai achita, mai ales ca s a si prescris dr de a l actiona in instanta.Intrebarea mea e cum as putea sa scad cumva restul ala din contabilitate pentru a nu mai plati impozit.Mentionez ca nu am cunostinte de contabilitate, deci....Ma gandeam ca as putea sa fac un proces verbal de conciliere in care sa invoc faptul ca s au micsorat costurile contractului pe parcursul desfasurarii lucrarilor...
Cel mai recent răspuns: caryna , utilizator 10:04, 13 August 2010
faceti un proces verbal in care constatati prescrirea facturii respective, pe baza careia contabillul va opera stergerea datoriei in contabilitate
din contabilitate nu se poate scade asa.. faptul ca nu ati facut nimic ptr a recupera banii de la debitorul rau paltnic, va este imputabil si din punctul de vedere al organelor de control financiar dvs sunteti de vina ca nu ati recuperat creanta in termenul de 3 ani.. un proces verbal de constatare a prescriptiei respectivei creante, va ajuta sa scadeti suma din contabilitate, dar nu va absolva de vina pentru inactiune
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
Petre Enache, Avocat
offf....abia la 01.2011 se implineste termenul de prescriere....da nu am intentia sa i dau in judecata ca mi pierd timpul degeaba.
exista UG 119/2007 care permite recuperarea datoriei comerciale numai pe baza facturii.cautati pe net un model de cerere pt emiterea unei ordonante de plata si cu o copie a facturii depuneti-o la judecatoria in raza careia isi are sediul respectivul care nu v-a mai platit.costa doar 39lei taxa de timbru. si asa scapati si la un eventual control sau mai bine poate va recuperati banii
Dar n as putea sa fac un proces vb prin care sa constat ca s au micsorat pe parcursul desfasurarii lucrarii costurilea cesteia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati de intarziere ContSters115121 ContSters115121 Daca avem un contract cu o firma, in care sunt prevazute penalitati de intarziere, putem sa facem direct factura de penalitati si sa le solicitam plata lor sau ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantei in procedura dreptului civil ralu23ralu23 ralu23ralu23 Puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in ceea ce priveste pasi pentru recuperarea unei creante pe procedura dr civil? (vezi toată discuția)
Datorii anaf VL999 VL999 Am depus cerere de dizolvare/lichidare SRL care nu are active si pasive dar are stoc si lucrari in curs de executie povenite din 2009(TVA19%).A venit control ... (vezi toată discuția)