avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Datorii ANAF
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Datorii ANAF

Am depus cerere de dizolvare/lichidare SRL care nu are active si pasive dar are stoc si lucrari in curs de executie povenite din 2009(TVA19%).A venit control si a constat. SRL e inscrisa la masa credala cu creante de incasat dela o firma pt.care instanta a dispus falimentul. Se pot scadea/compensa cumva aceste creante cu datoria TVA la ANAF? sau cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:00, 27 Martie 2015
Pe baza deciziei tribunalului de inchidere a falimentului societatii debitoare, se scad din contabilitate acele sume de recuperat. Probabil tot contabiliceste se scade si TVA-ul aferent.
In urma acestei operatiuni, se compenseaza TVA-ul.
Va multumesc.
Trebuie in mod obligatoriu sa fie o decizie definitiva? Nu e suficient ca s-a dispus trecerea la faliment(care e logic ca va duce in final la o decizie definitiva)?Fiindca pana la decizie s-ar putea sa treaca ani dar intre timp ANAF sa-mi faca decizie de impunere pe suma care e aproape egala cu cea de recuperate?
Conform Codului de Procedura Fiscala se sting creantele statului sau ale unit.adtiv.-terit.reprez.taxe si impozite , cu creantele debitorului.Creantele fiscale ale debitorului se compenseaza cu obligatiile datorate aceluiasi buget,urmand ca, diferenta ramasa sa fie compensata cu obligatiile datorate altor bugete,inmod proportional.Cu alte cuvinte,firmele care au de incasat bani de la stat ptr.taxe si impozite,rambursari de TVA sau lucrari neachitate ,nu mai sunt executate silit,iar sumele respective le anuleaza pe cele datorate statului de respectivul agent economic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa cer sau nu insolventa cosminghe cosminghe Buna ziua, Am doua srl la una sunt asociat unic si administrator si i-am suspendat activitatea anul acesta pentru ca stransesem datorii la ... (vezi toată discuția)
Cine beneficiaza de oug 88/2010? ellinia ellinia Buna ziua! Mai precis, cine beneficiaza de compensarea datoriilor? Doar cei care au de incasat TVA? Daca o societate are de incasat bani de la primariile ... (vezi toată discuția)
Compensare impozit pe profit de recuperat cu tva de plata Mirela Cristea Mirela Cristea O societate are TVA de plata in luna aug. si impozit pe profit de recuperat din anul precedent. Se poate solicita compensarea? Dar cu alte impozite , de ex ... (vezi toată discuția)