avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sa cer sau nu insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sa cer sau nu insolventa

Buna ziua,

Am doua srl la una sunt asociat unic si administrator si i-am suspendat activitatea anul acesta pentru ca stransesem datorii la bugetul statului de cam 15.000 lei iar a doua sunt asociat 50% si administrator unic firma nu mai are activitate dar nu o pot suspenda pentru ca asociatul meu nu mai comunica cu mine din vaste motive iar el a cerut dizolvarea in instanta acesta din urma refuzand cererea ca neintemeiata, si acest srl are datorii la stat de circa 27.000 lei dar am si tva de recuperat de 32.000 lei.
Ce ma sfatuiti sa fac sa scap de ele este bine sa cer insolventa, dupa care faliment si radiere sa fiu protejat de legea falimentului, si sa cer compesare acolo unde se poate cu debitul datorat la stat? Cum credeti ca ar fi cel mai bine sa procedez, mentionez ca pe sit-ul Anaf apare ca inceputa procedura de executare silita.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 13:45, 7 Mai 2010
Pentru primul SRL, consider ca puteti suspenda activitatea acesteia pentru cel mult 3 ani, numai ca debitul catre bugetul de sta va ramane, chiar mai mult se va mari cuantumul datoriei.
Pentru cea de-a doua societate, va sugerez sa recurgeti la o contestatie la executare.
Din cate am inteles a fost inceputa executarea silita asupra societatii.
Intrucat societatea are recuperat TVA in cuantum mai mare decat sumele datorate bugetului de stat, este evident ca nu s-au intocmit procese verbale de compensare.
Este greu sa raspund la toate intrebarile pentru ca nu cunosc toate aspectele, dar, in mare, se poate solicita instantei de judecata sa constate faptul ca cele doua sume se compenseaza, astfel incat suma datorata bugetului de stat poate fi micsorata, sau compensata in totalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii anaf VL999 VL999 Am depus cerere de dizolvare/lichidare SRL care nu are active si pasive dar are stoc si lucrari in curs de executie povenite din 2009(TVA19%).A venit control ... (vezi toată discuția)
Executare silita anaf cosminghe cosminghe Buna ziua Am doua societati comerciale ( srl amandoua) la una am reusit sa-i suspend activitatea pe 3 ani cealalta este inca in ... (vezi toată discuția)
Faliment sau ce alta solutie? mihaigb mihaigb Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti cu privire la un SRL, in care sunt actionar unic. Neavand activitate, i-am suspendat activitatea in Nov.2007. In Nov 2010 ... (vezi toată discuția)