Am doua societati comerciale ( srl amandoua) la una am reusit sa-i suspend activitatea pe 3 ani cealalta este inca in functiune, nu pot sa-i suspend activitatatea pentru ca mai am un asociat cu care m-am certat si nu il mai gasesc, acum am vazut pe sit-ul ANAF ca in cazul ambelor firme s-a inceput executarea silita, as vrea sa stiu ce se poate intampla pentru ca eu sunt administratorul lor, debitele nu depasesc 11.000 ron fiecare iar la una din ele am tva de recuperat de 32.000 ron, este posibil sa ceara compensare, au nevoie de hotarare judecatoresca pt executare, ce se poate intampla pentru ca in cazul ambelor societati nu am bunuri si nici lichiditati in conturi.
Va multumesc anticipat
mergeti la administratia financiara competenta si cereti o fisa pe platitor pentru fiecare din cele doua societati.
puteti cere o amanare la plata a datoriilor, pentru maxim 6 luni, conform OUG nr. 92/2009 aprobata si modificata de Legea nr. 363/2009.
daca aveti tva de recuperat, cereti rambursarea sumelor in urmatorul decont.
in termen de 45 de zile de la depunerea decontului, veti primi decizia de rambursare, sumele se vor compensa cu obligatiile fiscale restante, iar diferenta se va restitui (daca este cazul).
pentru executare silita, fiscul nu are nevoie de hotarare judecatoreasca, titlurile de creanta ajunse la scadenta devin titluri executorii, in baza carora se instituie masurile de executare silita.
pentru atragerea raspunderii personale a administratorului societatii este nevoie de sentinta judecatoreasca in cadrul procedurii insolventei pevazuta de Legea nr. 85/2006 sau de decizie emisa in baza art. 27-28 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala.