avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare

Buna ziua !
am nvoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea situatie
de un an de zile aproape sunt in divort cu sotul meu, un divort furtunos, motivul este violenta domestica.
Nu mi-am imaginat ca poate sa dureze atat de mult, fapt pentru care nu am cerut evacuarea sotului, mi-a fost teama sa nu il provoc mai tare.
Insa din pacate umilintele, injuriile si violentele sunt la ordinea zilei, pe langa asta exista si un copilas de doi anisori care participa la toate aceste evenimente nefericite si mereu ma gandesc ce poate fi in sufletelul lui.
Drept urmare as dori sa-i fac evacuare insa nu stiu daca se mai poate daca nu am cerut asta de la inceput.
Avocata mea asa mi-a spus ca acum e tarziu si ca nu-l mai pot evacua, insa nu-mi vine a crede sa fie chiar asa, sincer viata mea este in pericol, dar mai mult decat atat un copilas de doi ani vede cum tatal o sufoca pe mama....efectiv asta ma doare mai rau decat tot raul care mi-l face el.

Va multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
yvon, utilizator
Cel mai recent răspuns: yvon , utilizator 14:19, 13 August 2010
buna ziua .
din pacate nu puteti solicita evacuarea sotului, intrucat bunul este comun .
va trebui sa suportati aceleasi conditii in continuare sau puteti pleca de la domciliul comun . acest aspect nu o sa va afecteze pe viitor .
dupa finalizarea procesului de divort, puteti investi instanta cu actiunea de partaj.
nu puteti sa cereti evacuarea sotului din casa intrucat e bun comun iar procesul de divort inca nu e finalizat.
"Apartamentul dobândit de soti în timpul casatoriei constituie bun comun, proprietatea sotilor asupra acestor bunuri fiind o proprietate comuna în devalmasie.
Folosinta exclusiva a locuintei ce constituie bun comun al sotilor poate fi luata numai de instanta în conditiile art.613 ind. 1 Cod procedura civila, deci numai în timpul procesului de divort, pe cale de ordonanta presedintiala,aceasta constituind o masura vremelnica cu privire la folosirea locuintei, aceste dispozitii imperative neputându-se extinde la alte împrejurari sau situatii."-Curtea de Apel Craiova-secţia Civilă.
Altfel spus, ordonanţa preşedinţială pe care o puteţi promova şi mâine vizează folosinţa temporară, pe durata divorţului, a bunului comun, fiind dictată de împrejurări excepţionale, ca cele descrise de dvs. Vă recomand să fiţi bărbată şi să apucaţi taurul de coarne;) Sugeraţi-i avocatului care vă asistă la divorţ această opţiune. Atenţie!!!! Nu discutăm despre evacuare ci despre folosinţa exclusivă a casei. E aceeaşi Mărie dar cu altă pălărie!B-) În aceeaşi cerere puteţi solicita şi încredinţarea vremelnică a minorului, până la rămânerea definitivă a sentinţei ce se va pronunţa în speţă. Succes!
Just my 2 cents!:">
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
Dinga Claudiu, Avocat
Trasimach, multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort bibidoaica bibidoaica buna seara ,fiti amabili am si eu o intrebare sunt casatorita de 13 ani acum vreau sa divortez ,dar datorita faptului ca sotul meu este destul de recalcitrant ... (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului in timpul divortului cristina1980 cristina1980 Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate. Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze. La ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine custodia copilului inainte de pronuntarea divortului,din cauza tatalui violent irisred irisred Cum pot obtine custodia mai repede de pronuntarea divortului de un tata violent fizic si verbal,care creaza o stare de tensiune si certuri violente netinand ... (vezi toată discuția)