avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna seara ,fiti amabili am si eu o intrebare sunt casatorita de 13 ani acum vreau sa divortez ,dar datorita faptului ca sotul meu este destul de recalcitrant vreau sa plec inainte de a inainta divortul si sa imi iau din casa strictul necesar as dori sa stiu daca asta imi dauneaza la divort sau daca ma poate baga la parasire de domiciliu chiar daca din casnicia noastra nu avem nici un copil,va multumesc astept raspunsul dumneavoastra urgent
puteti sa va luati doar lucruri personale...deci care nu sunt comune!!!
daca depuneti divort nu veti mai fi invinuita de nimic...etc....
In masura in care devine si violent, puteti obtine chiar evacuarea lui. Nu eziati sa apelati si la ajutorul politiei. Va puteti lua lucrurile dvs si va puteti muta fara probleme, fara sa va afecteze la divort. Cred ca ar trebui sa cereti instantei - separat de divort- si o inventariere a bunurilor comune de catre un executor, inainte de a pleca, pentru ca sotul sa nu vanda cat dvs sunteti plecata sau sa le mute din locuinta. Se poate obtine si fara citarea sotului si el va afla numai cand vine executorul.
Bunurile de uz personal , cele destinate exercitarii profesiei, hainele , premiile , recompensele , proiectele proprii au calitatea de bunuri proprii.

Asadar, acestea pot fi folosite de dumneavoastra dupa propriul plac.

Bunurile dobandite de catre soti, de la data casatoriei, cu exceptiile sus aratate, sunt comune, prin urmare, nu puteti sa aduceti atingere dreptului de proprietate prin insusirea acestora, chiar pe termen limitat.

In caz ca nu exista intelegere cu privire la bunurile mobile , puteti proceda la imparteala acestora ( in integralitatea sau numai raportandu-va la o parte dintre acestea ).

Evacuarea sotului turbulent poate avea loc si pe cale de ordonanta presedintiala, o masura speciala, vremelnica, care se judecata de urgenta si cu precadere, chiar fara citarea partilor , chiar daca nu exista un proces transat pe calea dreptului comun .

Hotararea in materie de ordonanta presedintiala este executorie de drept, susceptibila a fi atacata cu recurs in termen de cinci zile de la pronuntare (daca partile au fost legal citate )
sau de la comunicare (daca instanta de judecata a considerat ca nu este necesara citarea acestora ).

Succes.

Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Depinde ce invoca sotul in divort si daca puteti dovedi ca nu mai era posibila convietuirea.
Altfel, exista un articol care spune ca sotii trebuie sa locuiasca impreuna daca nu se convine altfel si mai vorbeste Codul civil si de obligatiile sotilor de unde se intelege ca si statul impreuna e o chestie...
Asa incat, mergeti la o consultatie sau introduceti o actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc desfasurare divort Cristina Popesti Cristina Popesti Va rog sa ma ajutati cu un rapuns la urmatoarea problema. Daca doresc sa intentez divort de sot iar ultimul domiciliu comun este la parintii lui, eu neavand ... (vezi toată discuția)
Evacuare in urma divortului CRISTINIK_EDJ CRISTINIK_EDJ BUNA SEARA, SUNT DIVORTATA DE UN AN SI JUMATATE DAR NU AM FACUT SI PARTAJUL AM UN COPIL IN INTRETINERE. CUM POT SA-L EVACUEZ DIN APARTAMENT PE FOSTUL SOT ... (vezi toată discuția)
Evacuare yvon yvon Buna ziua ! am nvoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea situatie de un an de zile aproape sunt in divort cu sotul meu, un divort furtunos, motivul este ... (vezi toată discuția)